Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.07.2015.
19:39
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Dule, nema više časova ljubavi!

"Sa Milutinovim počinje kraj velikog Partizana", rekao je trener crno-belih Duško Vujošević. Nekadašnji šampion nalazi se godinama u finansijskoj agoniji. U ovoj sezoni to je kulminiralo, a svetla ni na vidiku. Sve se svodi na vapaje i demagogiju trofejnog stručnjaka. Uprava se kao nešto i sastajala po zavšetku sezone, ali rešenja kako dalje - nema.

Tanjug
Teški dan za trofejnog stručnjaka i Partizan: Duško Vujošević

Možda je kraj velikog Partizana mogao da se nasluti početkom godine kada je sidro digao Đorđe Gagić. Nezadovoljan minutažom i neisplaćenim zaradama, centar crno-belih zatražio je raskid ugovora sa Partizanom, a onda se srušila prava lavina na nekadašnjeg reprezentativca Srbije. U tome je prednjačio klub, koji ga je u onom besramnom saopštenju nazvao IZDAJNIKOM! 

Sezona se nekako završila, a sa poslednjim zvukom sirene za kraj sezone i 13-godišnje vladavine krenuo je egzodus igrača. Milosavljević, Mačvan i Pavlović se otišli jer je im je istekao ugovor, Dalo ništa nije pokazao dve godine pa je bilo logično da ode. Jedina slamka spasa Partizanu je bio Nikola Milutinov. Međutim, njegovim odlaskom pala je u vodi politika Partizana da može da prodaje igrača koje nije isplaćivao. To su dobro znali zainteresovani klubovi, ali i menadžeri mladog centra, pa je Milutinov iskoristio priliku i otišao bez obeštećenja, a crno-beli bez sigurno nekoliko stotina hiljada evra, koji bi došli kao voda u pustinji poljuljanom i osiromašenom gigantu.

U pravu je Vujošević kada kaže da je to kraj velikog Partizana. Možda je pravilnije reći da je kraj takvog Partizana. Vreme je za promene, to je valjda svima jasno. Traži se pomoć od države, a kritikuje se ta ista država. U Srbiji je nažalost sve politika, pa tako i sport. Kako u KK Partizan nisu nešto naučili na primeru FK Partizan? Zimus je promenjeno rukovodstvo, sa čela kluba otišao je "obeleženi" Đurić, došla je nova garnitura blislka vladajućoj partiji (SNS) i sponzori su počeli "sami da dolaze".

Kaže, između ostalog, Vujošević da je Partizan dao sve Milutinovu osim para. To je već klasično srpski u stilu: Dali smo ti "sve", a ti još očekuješ i da te platimo za to. Profesionalizam je surov, nema više časova ljubavi, kao što je ponosno Vujošević govorio za mečeve crno-belih.

Održano je nekoliko akcija navijača, bila je i pomoć fudbalskog kluba, ali očigledno je to premalo za apetite kluba koji je bio domintan 13 godina. Zanimljivo, Partizan je iznedrio mnoge košarkaše koji su sada multimilioneri. Zašto se niko od tih velikih zvezdi koje klub ima nije setio da preuzme inicijativu, da uđu u klub, da pokuša da vrati delić onoga što su crno-beli za njih učinili?! Ovako, klub je prepušten samo entuzijastima Daniloviću i Vujoševiću, a očigledno da oni više nemaju ni snage ni mogućnosti da urade nešto više. Ostali ćute, a klub propada... Kad će alarm da bude upaljen, ako ne sada?!

POVEZANE VESTI

Utorak 28.07.2015. 09:41
Partizan je svoju priču završio onog momenta kada je budala sa severa dobila mesto premijera . Tada je Srbija postala Čovićev bankomat . Sve pare su davane Zvezdi koja je promenila adresu i sedišta joj je bilo u Železniku da bi sada "vraćanjem svih dugova" ponovo bila vraćena na Kalemegdan ( samo nisu objanili kojim su prarama vraćeni dugovi ) i koje o banke opraštaju kredite . Bilo kako bilo Partizan će tavoriti dok picousti bude na vlasti . Ono što je uradio Dule Vujošević u Partizanu to NIKO nije napravio u klupskoj košarci u Evropi i to se ne može izbrisati nikada . Idemo dalje sa Duletom na čelu kolone ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online