Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.08.2015.
15:54
Vestionline A

Savez besan, evo kako je San Antonio "oduvao" Srbiju

Zvanično obaveštenje od strane San Antonija, koji se poziva na ugovor između FIBA i NBA, stiglo je adresu Košarkaškog saveza Srbije. Nimalo prijatno. Naprotiv! Bobanu Marjanoviću nije dozvoljeno da obavlja reprezentativne aktivnosti ovog leta.

twitter.com/@MiskoRaznatovic
Čizma: Boban Marjanović

"Medicinski nalaz, koji prilažemo u originalu sa prevodom, potvrđuje dijagnoze naših lekara i lekara koji su Marjanovića pregledali u Milanu pre potpisivanje ugovora, da ne postoje nikakve frakture u levom stopalu, o čemu je bilo govora u javnosti u prethodnom periodu", navodi se u saopštenju naše Kuće košarke i dodaje:

"I pored te činjenice, pozivajući se na sugestije američkih lekara, San Antonio je zabranio nastup Bobanu za našu reprezentaciju, uprkos njegovoj velikoj želji.

Uvidom u nalaze koje dostavljamo, svako može sam da se uveri koliko je takva zabrana osnovana, a koliko ne. Košarkaški savez Srbije će zvanično odgovoriti klubu i dopis proslediti FIBA kojim će izraziti svoje neslaganje sa ovakvom odlukom američkog kluba.

Uprkos tome, naši ciljevi na Evropskom prvenstvu ostaju isti i verujemo da će naši reprezentativci i stručni štab ostvariti rezultat na koji ćemo kao i uvek biti ponosni", dodaje se u saopštenju KSS-a.

Pismo Sparsa upućeno KSS-u:

PREDMET: Kriterijumi povratka Bobana Marjanovića na teren

"Nakon fizikalnih pregleda obavljenih od strane dr Ričarda Ferkela (Ortopedski Institut Južne Kalifornije), renomiranog eksperta ortopedske medicine, skrenuta nam je pažnja da Boban ima urodjene promene u fibrozno/koštanoj vezi u okviru članka na oba stopala. Dodatno, primećeni su značajni otoci bočno na stopalu i kosti levog stopala. Ovaj otok može prouzrokovati omekšavanje kosti, a konstantno delovanje može oslabiti kost do tačke pucanja.

Dr Dejvid Šmit, prvi doktor tima i ortopedski hirurg, je takodje bio u prilici da oceni Bobanovo stanje i saglasan je sa procenom doktora Ferkela.

twitter.com/@MiskoRaznatovic

Sledstveno ovim nalazima, naši doktori su prepisali sledeće kriterijume za povratak na teren:
- Odmor - bez delovanja, nositi Aircast „čizmu“ najmanje 3 nedelje
Bez fizičkih aktivnosti koje se odnose na nogu ili stopalo sa nacionalnim timom ovog leta
- Ponoviti snimanje magnetnom rezonancom za 3-4 nedelje i tada eventualno početi sa ograničenom košarkaškom aktivnošću na terenu u granicama dozvoljenog
- Obezbediti uobičajenu protetiku za patike i koristiti je svakodnevno
- Obezbediti dobar laboratorijski nivo vitamina D i kalcijuma

U cilju prevencije buduće povrede i zaštite od dugotrajne nesposobnosti, naši doktori su prepisali 8 nedelja bez kontakta pre bilo kakvog potencijalnog povratka košarkaškim aktivnostima osim ukoliko ranija snimanja ne pokažu značajan napredak.

Razumemo da su ovo teške vesti, ali uz ovu informaciju i u skladu sa direktivama naših medicinskih eksperata, San Antionio Spurs ne dozvoljavaju Bobanu da učestvuje sa nacionalnim timom ovog leta.

Sporazum izmedju FIBA i NBA izričito kaže da „Igračima nije dozvoljeno da učestvuju sa nacionalnim timom u pripremama ili takmičarskim aktivnostima kada postoji razumna medicinska zabrinutost da bi učešće izložilo igrača značajnom riziku od povrede, bolesti ili druge štete“. (FIBA/NBA Sporazum: Ograničenja i drugi zahtevi u vezi učešća NBA igrača sa nacionalnim timovima).

Stoga, mi ćemo apsolutno dati sve od sebe da pomognemo Bobanu u oporavku, kao i da obezbedimo najbolja moguća sredstva u tom procesu".

Srdačno,
RC Buford
Predsednik Sportske franšize/generalni menadžer

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online