Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.08.2015.
12:37
Vreme, mondo.rs A

"Ostajem, dok me ne izbace"

Ostajem u Partizanu dok me ne izbace, jedna je od glavnih poruka trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića u intervjuu nedeljniku "Vreme", preciznije u razgovoru sa književnikom i velikim navijačem crno-belih Božom Koprivicom.

abaliga.com/KK Crvena zvezda Telekom
Veran Partizanu: Duško Vujošević

Partizan je u najtežem periodu od osnivanja. Besparica koja je pogodila klub ogleda se u odlivu kvalitetnih igrača, odustajanju od učešća u Evrokupu, a još nije poznato sa kakvim će timom crno-beli u narednu sezonu. Uz sve to, iz kluba je posle mnogo godina otišao predsednik Predrag Saša Danilović.

Vujošević, međutim, ne želi da ode, da odustane.

- Sigurno je da postoji žal što je više kvalitetnih timova Partizana vrlo kratko trajalo zajedno i što su lako i jeftino prodati. Sigurno je da postoji i strah od izlaganja sa jednim nejakim timom na sve one ljude koje smo godinama dobijali koji su željni 'krvi' i osvete. Kada je sve to negde pomešano, stoji onda i jedna moja obaveza da ostanem na nekom svom nivou i da ne idem ispod njega. To je obaveza zbog koje je Fišer prestao da se bavi šahom. Verovatno nije mogao da podnese da stalno bude na šampionskom vrhu - rekao je Vujošević za nedeljnik "Vreme".

On ističe da je zahvalan navijačima na podršci i da ga upravo to obavezuje da nastavi dalje.

- Puno je bolje, korisnije, kada radim. Dešavalo mi se, kada nisam radio, da prosto ustanem i ne znam šta bih, svi odu na neki posao. Verovatno sam se već i overdozirao košarkom, ali osećam da to nije nešto što radim da bih živeo, već i da je moj smisao života utkan u to. Sigurno.

Vujošević je ponovio stav da sadašnja vlast želi da uguši KK Partizan, pre svega zbog njegovih kritika, i istakao da je "odnos novca koji realno dobijaju Crvena zvezda i Partizan, nesrazmerno veći na strani Crvene zvezde. Zbog toga je, dodaje, bio u obavezi, i kao predsednik Sportskog društva Partizan, da javno govori o tome, ukazuje na tu nesrazmernost.

- Svedeni na Gasprom (NIS), čije je sponzorstvo manje od poreskog duga, praktično ostajemo bez sredstava za finansiranje. Danas, nažalost, u vrhunskom sportu bez velikih para nema rezultata. Mi ostajemo totalno bez para, igrači su primili tri plate od deset za celu sezonu. Verovatno je bila neka intencija da se tim raspadne i da odu svi, kao što je Gagić otišao usred sezone i verovatno su bili iznenađeni što se tim borio do poslednjeg daha - istakao je trener Partizana.
 

Vujošević tvrdi i da je potom iz vrha vlasti počela priča o tome da, dok je on trener, neće biti sponzorstava u KK Partizan. To je, dodaje, dovelo do loših odnosa unutar kluba.

- Uglavnom, jedan klub kao što je KK Partizan - koji je bio insistucija na svetskom nivou, proizveo najviše igrača za NBA ligu poslednjih godina, proizveo toliko igrača reprezentacije koja je pravila toliko uspeha, toliko puta se pela na taj balkon - praktično se uništava - kaže on.

Posle poraza od Cedevite u polufinalu ABA lige i neučešća u Evroligi, Partizan je, dodaje Vujošević, bio primoran da bez para pravi rezultat, a onda iz tog rezultata da proizvede "nešto malo para za tu sezonu, pa da proda igrače kako bi se budžet nekako zakrpio". 

- Umesto da bude obrnuto! Da materijalna sredstva budu baza za pravljenje rezultata... Treba da se uspostavi sistem finansiranja vrhunskog sporta, merom poreskih olakšica, olakšica onima koji daju donacije, koji daju sponzorstva za sport, kulturu, zdravstvo, da se motivišu ljudi koji imaju višak para da te pare daju u sport. Da od tih nekih fondova, od lokalne smaouprave idt. da se određene pare dele prema rezultatima, da se napravi rang-lista najznačajnijih sportova i klubova koji u njima prave najbolje rezultate, pa na osnovu tih rezultata da se dele sredstva... A ne ovako - na osnovu ličnih simpatija za koga navijaš ili ko priča protiv tebe ili ko ne priča protiv tebe, da pare, kao da su tvoje, daješ ili uzimaš.

Vujošević je istakao da je Zvezda uvek, osim jedno godinu-dve, imala bolji tretman države.

- Druga je stvar što nisu mogli ta sredstva da iskoriste na pravi način. Oni nisu imali dovoljno vremena i strpljenja kad je u pitanju jedna ličnost - trener - dodao je.

Vujošević je rekao da su finansijski problemi izazvali nesuglasice unutar kluba, a o svojoj budućnosti je rekao:

- Ostajem u Partizanu dok me ne izbace.

Postoji i ta mogućnost?

- Naravno da uvek postoji ta mogućnost. Da li će to biti sad na ovoj skupštini ili na nekoj narednoj. Niko nije večan....

POVEZANE VESTI

Petak 28.08.2015. 17:28
Dule mora ostati po svaku cenu . On je jedini pravi opozicionar picoustom majmunu , jedini koji sme da izgovori ono što svi vide a niko ne sme da kaže . Partizan treba da istupi iz svih košarkaških takmičenja dok je Vučić na vlasti i to treba jasno i glasno da kaže . Ostajanjem u bilo kom košarkaškom takmičenju daje se mogućnost naslađivanja sadisti na čelu Srbije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online