Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.09.2015.
17:30 >> 20:04h
Vestionline A

Furiozna Srbija bacila Špance na kolena!

Košarkaši Srbije pobedili su Španiju 80:70 (11:21, 23:15, 28:16, 18:18) na startu Evropskog prvenstva u okviru B grupe u Berlinu.

Tanjug/AP
Mozak Srbije: Miloš Teodosić

"Orlovima" je ovo prva pobeda nad Španijom još od 2010. godine.

Odlična igra posle poleta uzrokovanim Nedovićevim trojkama pred odlazak na veliki odmor došla je do izražaja u trećoj četvrtini, kada su Đorđevićevi izabranici odigrali onako kako se očekivalo, disciplinovano u napadu i odbrani, strpljivo i, na kraju, pametno kada je bilo dramatično u finišu meča.

Gubili su "orlovi" sa 12 poena razlike početkom druge četvrtine (11:23), krajem treće okrenuli na plus 12 (62:50) i onda šampionski odigrali u neizvesnoj završnici. Pau Gasol primakao je "furiju" na 71:70, a Srbija dobila preostalih 100 sekundi rezultatom 9:0, a odlučujuću seriju započeo je Nemanja Bjelica trojkom sa oko devet metara, a zatim je i Bogdan Bogdanović pogodio sa slične pozicije, samo koji korak bliže - 77:70.

SRBIJA: Teodosić 12 (5sk, 4as), Simonović, Kuzmić, Bogdanović 8 (5sk, 5as), Bjelica 24 (10sk, 4as, 4izg), Marković 5, Kalinić 4 (5sk), Nedović 14 (3as), Milosavljević 2, Raduljica 4 (6sk), Erceg 7, Milutinov.

ŠPANIJA: Gasol 16 (5sk, 4blk), Fernandez 10 (4sk, 3as), Rodrigez 2, Ernangomez 2, Ribas 11 (3as), Rejes 13, Klaver, San Emeterio, Ljulj 6 (4sk, 6as), Agilar, Mirotić 10 (10sk), Vives.

Bila je ovo utakmica sa mnogo preokreta, tenzije i žestokog ritma, dostojna borbe za medalju. Ali i meč koji je doneo još jednu potvrdu koliko su jaki srpski inat, talenat i želja, ali i koliko je Nemanja Bjelica moćan košarkaš i da je nesumnjivo među najboljim igračima na Starom kontinentu. Meč je završio sa 24 poena i deset uhvaćenih lopti.

Kao pravi vođa jedne blistave generacije srpskih asova, novi prvotimac Minesote pokazao je klasu na obe polovine terena i koja je srpsku košarkašku reprezentaciju, na kraju krajeva, odvela do prve pobede na prvenstvu. Imao je odličnu pomoć u vidu Nemanje Nedovića (14 poena, tri asistencije), Miloša Teodosića (12 p, 5 sk, 4 as) i Bogdana Bogdanovića (8 p, 5 sk, 5 as).

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Dve vezane trojke Srbije. Najpre je Bjelica preuzeo odgovornost, a posle krađe Kuzmića i Bogdanović cepa mrežicu van linije 6.75. Eksplozija u Berlinu!!! Španci nisu iskoristili napad i odmah su faulirali Markovića. Bek "orlova" je bio polovičan. Nedović stavlja tačku! Kraj utakmice 80:70.
38. minut - Kalinić promašuje oba slobodna bacanja, Gasol jedno - 69:66. A Gasol potom lagano rešava situaciju sa Ercegom i smanjuje na samo minus jedan.
36. minut - Raduljica posle slične akcije sa Teodosićem ne uspeva da položi loptu u koš. Sreća, na drugoj strani se Rejes kao voz zakucao u Nedovića i dobio faul u napadu. Gasol je maestralno pogodio, a odmah Bjelica gubi loptu a Teodosić pravo niotkuda lupa rampu Ljulju na polaganju. Ribas je odmah ubacio dalekometni hitac. Vraća Bjelica trojku sa cdevet metara!
34. minut - Odličan pik en rol Teodosića i Raduljice. Zakucava snažno srpski centar. 
32. minut - Šteta! Raduljica je prošao Rejesa i nije pogodio "zicer". Mirotić sa strane za 62:54. Erceg je zaustavljen, a Mirotić opet siguran.
30. minut - Nedović se sjajno snašao i pogodio. Kuzmić je spustio rampu Ribasu. Španci u neverici. Kraj treće deonice 62:52. Strašna četvrtina Saletovih "orlova"!
28. minut - Ušao je Milosavljević i pogodio svoj prvi šut, na "zonu" - 50:47. Oteo je Erceg loptu Gasolu, Bogdanović se u tranziciji diže na trojku i pogađa - 53:47. Njegov prvi koš iz igre. I Erceg pogađa trojku, od tablu. Španci sada promašuju zicere "za sve pare". Bjelica fauliran. Siguran.
26. minut - Bjelica pogađa za tri. Vodimo 46:45. Sada smo se i odbranili, a marković posle slaloma pogađa. Minut odmora traži Skariolo.
24. minut - Gasol se izborio za poziciju i "spakovao" promašaj Rodrigeza. Sada se raduljica upisao u listu strelaca. Potom dobra odbrana "orlova", ali Bjelica ne uspeva da dovede Srbiju u vođstvo.
22. minut - Počela je treća četvrtina. Posle tri promašena šuta, post prekida Teodosić, svojom prvom trojkom - 38:37! Međutim, Gasol i Mirotić uzvraćaju. Onda koraci suđeni Bjelici, a isti igrač u narednom napadu Srbije precizan.
20. minut - Nedović vraća trojku Ribasa i pogađa prvu trojku za našu reprezentaciju! Još jednaaaaa trojka - Nedović! Samo dva razlike za Špance. Ušli smo u egal - 34:32! Još jednom siguran Nedović, ali za dva. Vezao je osam poena. "Furija" ne veruje. Serhio Ljulj je pogodio praktično uz zvuk sirene - 36:34.  Kraj prvog poluvremena

Nedović deset poena, Bjelica devet i Teodosić pet. Na drugoj strani je Fernandez i Rejes najboji sa deset poena.

17. minut - Raduljica opet ne izlazi na kraj sa Gasolom "1 na 1", ali Bogdanović krade loptu, a Klaver faulom zaustavlja Teodosića. Održavamo se slobodnim bacanjima 29:24.
14. minut - Bjelica fantastično probija odbranu rivala i atraktivno pogađa na drugi obruč. Ali pogađa i Rejes. Njegovih deset poena. Serhio Rodrigez prolazi do koša i povećava na 29:20.
12. minut - Rejes nezaustavljiv, ali i Bjelica je pronašao prostor za dobar ulaz, pošto je petorka sa njim i Ercegom lepo "raširila" teren. Stefan Marković se odlično ubacio i lucidno pogodio uz faul. Promašio je dodatno bacanje, ali smo osvojili loptu.
10. minut - Selektor Đorđević ušao je u raspravu sa sudijama oko navodnih koraka Bogdanovića, a potom i faula. usledila je tehnička greška. Fernandez pogađa bacanja. Ernangomez je dodao tri poena. Serija Španaca 12:0! Erceg odmah fauliran na drugoj strani. Precizan sa linije za slobodna bacanja. Kraj prve deonice - 21:11 
8. minut - Teodosić je promašio nerezonski šut, a Fernandez sve kažnjava. Tajm aut Srbija.
7. minut - Oslobodili su se Španci. Poveli 9:7, ali Kalinić iz odbojke izjednačuje. Ribas je potom ubacio trojku.
5. minut - Nemanja Bjelica lagano vara Gasola i pogađa. Kuzmić je izašao, na terenu je Miroslav Raduljica. Gromoglasan aplauz srpskih navijača u Berlinu upućen centru prepoznatljivom po velikoj bradi. Španci dolaze do prvog koša posle 5 minuta igre. Rudi Fernandez je pogodio uz dodatno bacanje.
3. minut - Već četiri napada Španija nije uspela da realizuje. Dobar defanzivni skok "orlova", Gasol odlično štiti reket "Furije". Teodosić je fauliran i polovičan sa penala.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad ima naša selekcija. Nikola Kalinić otvara meč pogotkom na drugi obruč, a sve posle ofanzivnog skoka Stefana Markovića.

POVEZANE VESTI

Subota 05.09.2015. 19:54
Ма ово је био тренинг за Србију .Србија се враћа у Београд са ЗЛАТО .Србијаааааааааааааааа
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online