Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.09.2015.
13:56 >> 16:30h
Vestionline A

Pukla stotka, čarobna Srbija "zgazila" Italiju

Silno, moćno - perfektno izdanje "orlova" protiv "azura". Košarkaši Srbije završili su grupnu fazu takmičenja na Evrobasketu bez poraza, i sa pet pobeda putuju u Lil na osminu finala.

FIBA
Hvata zalet: Miroslav Raduljica

"Orlovi" su u diretnoj borbi za prvo mesto ubedljivo porazili Italiju 101:82 (25:19, 23:21, 26:19, 27:23).

Đorđevićevi izabranici zaslužili su prvo mesto u grupi, s obzirom da je i protiv najžilavijeg protivnika, koji je doduše bio oslabljen neigranjem kapitena Datomea i Belineilja, odigrala sjajan meč. Srbija je igrala disciplinovano, a u kratkim periodima kada su Italijani uspevali da probiju odbranu, ekpa je uspevala da vrati inicijativu i ne dovede pobedu u pitanje.

Već u prvoj deonici stigli smo do prve dvocifrene prednosti (22:11), nakon Teodosićeve mini serije i dve trojke. Koliko je naš kapiten važan, videli smo na startu druge četvrtine kada je plej otišao na klupu na predah. Uspeli su Italijani da istope našu prednost i priđu svega na koš razlike, ali na scenu je tada stupila odlična odbrana Srbije, a na raspucanost Italijana odgovorili su Bjelica i Erceg dalekometnim šutevima i očas posla je izgrađena prednost od 13 razlike.

Na startu drugog poluvremena, odbrana "orlova" je popustila, pa su Italijani uspevali da prodorima dođu i do lakih poena. Bogdanović i Bjelica su ubacili u "petu brzinu", "pozvali" Raduljicu da im se pridruži i tako slomili "azure".

"Orlove" je do ubedljivog trijumfa opet predvodio sjajni Miloš Teodosić sa 26 poena (12-8 iz igre, 7-4 za tri) i osam asistencija, a pratili su ga Nemanja Bjelica sa 19 poena, osam skokova i četiri asistencije, Miroslav Raduljica sa 14 poena i pet uhvaćenih lopti, te Bogdan Bogdanović sa deset poena i četiri proigravanja. 

Najefikasniji u selekciji Italije bio je Alesandro Đentile sa 19 poena uz šest asistencija i pet skokova, 17 poena dodao je Andrea Barnjani uz samo dva skoka u svom reketu, dok je najbolji igrač tima Danilo Galinari sakupio 14 poena uz pet skokova.

SRBIJA: Teodosić 26 (8as), Simonović, Kuzmić 7, Bogdanović 10 (8-2 za tri), Bjelica 19 (8sk, 4as), Marković 5, Kalinić 5, Nedović 7, Milosavljević, Raduljica 14 (5sk), Erceg 8, Milutinov.

ITALIJA: Dela Vale 3, Belineli, Aradori 10, Đentile 19, Galinari 14, Barnjani 17, Kuzin, Datome, Meli 3, Ćinćarini 11, Heket 3, Polonara 2.

Predsednik KSS Dragan Đilas doputovao je u Berlin kako bi prisustvovao meču sa "azurima", a sat vremena pre početka utakmice "Mercedes Benc arena" je bila evakuisana zbog bizarnog razloga.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kakve akcije "orlova". Kalinić je dva puta u dva napada zakucao posle alej up dodavanja - 99:80. Publika je na nogama. Navijači žele da pukne stotka. Bogdanović je promašio trojku, ali je Nedović došao do faula posle skoka u napadu i realizovao bacanja. 
38. minut - Nedović pogađa trojku. Naša 11. iz 26 pokušaja za najubedljiviju prednost srpskog tima - 95:73.
36. minut - Odgovara Bogdanović na "prpvokaciju" Barnjanija... Silna Srbija. Bogdan potom maestralno asistira Bjelici za "jako" zakucavanje - 90-71. Egzibicija. Opet Bogdanović precizan za dva.
34. minut - Odličan Bjelica posle promašaja Bogdanovića, a odmah se Teodosić diže za tri i pogađa. Kapiten je već postigao 26 poena i ima osam asistencija. Selektor ga vadi iz igre. Ovacije za Tea sa tribina, uz povike "MVP, MVP...". Baranjani vraća trojku.
32. minut - U tranziciji duga dvojka Ercega na povratni pas Nedovića posle prodora - 78:61. Pa trojka Galinarija, a onda Raduljica leđima lako lomi odbranu Barnjanija - 80:64.
30. minut - Mini-serija "azura" od 4:0, pa posle Đorđevićevog tajm auta koraci Raduljice. Teodosić pogađa dva, Đentile jedno bacanje. I onda trojka Bjelice za plus 15. Zatim još jedan pogodak Bjelice uz prekršaj Đentilea, a Raduljica precizan iz odbojke uz zvuk sirene. Kraj treće deonice - 74:59.
28. minut - Fantastična polukontra Srbije, posle odlične odbrane. Povukao je Nedović, uposlio Markovića, ovaj Raduljicu, koji maestralno ostavlja prostor Bjelici za lake poene. Sada je i on dvocifren.
26. minut - Marković asistira Kuzmiću, ovaj promašuje prvi poluhorog, ali drugi pogađa i dodaje slobodno bacanje posle faula Barnjanija. Opet smo na deset poena viška - 58:48. Italijani ne mogu da pariraju, Srbija gazi svim silama! Još jedna trojka, Bogdanović pogađa posle izvanredne odbrane "orlova".  
24. minut - Teodosić savršen sa linije penala, ali Đentile koristi uspavanost srpske odbrane i postiže lake poene. Aleksandar Đorđević nije zadovoljan. Bogdanovića za sada ne ide... Ćinćarini vozi "slalom" i poentira, a Stefan Marković odgovara važnom trojkom - 55:46. Đentile još jednom nezadrživ.
22. minut - Pogađa Bjelica odmah posle dobre kombinacije sa Teodosićem, ali Ćinćarini uzvraća.
* Igrom našeg tima kapitenski diriguje Miloš Tedosić. Za poluvreme je ubacio 19 poena, od toga tri trojke, ima i pet asistencija. Uz njega su se razigrali Miroslav Raduljica (deset poena, tri skoka) i Nemanja Bjelica (šest poena, pet skokova). Kod Italije Danilo Galinari je ubacio 11 poena, Barnjani ima osam, a Đentile i Ćićarini po pet.
20. minut - Trojka Ćićarinija. Zatim prva izgubljena lopta Teodosića, druga našeg tima. Aradori promašuje, a Kalinić i Galinari su "upleli" ruke prilikom borbe za loptu. Manja gužva raščišćena je bez posledica, uz dosuđen faul Italijanu. Kalina pogađa jedno slobodno bacanje, prvi promašaj "orlova" danas sa linije... Vodimo 48:37. Revanširao se Galinari Kaliniću sa dva poena uz faul. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Galinari za dva, ali uzvraća Bjelica sa distance - 42:31. Đentile je izvukao faul Kalinića uz koš. Precizan sa dodatnog bacanja. Erceg za još jednu trojku Srbije. Odlična akcije Teodosića i Bjelice i ponovo je plus 13 - 47:34.
16. minut - Nesportska lična greška Galinarija nad Bjelicom. Nemanja je oba puta precizan sa penala, a onda Teo i Raduljica neodbranjivo za 35:27. Razigrao se Raduljica! Sjajan roling i poluhorog levom rukom - 37:29. I on je stigao do dvocifrenog učinka. TEODOSIĆ još jednom pogađa van 6.75. Stigao je do brojke od 19 poena i četiri asistencije. Drži predavanje 
14. minut - Nedović je realizovao slobodna bacanja, ali je Barnjani precizan posle asistencije Heketa. To je njegov osmi poen. Odličan Raduljica ispod koša, lagano je izbacio Melija iz igre. Dela Vale sada ubacuje trojku, ali Teodosić precizan sa distance.
12. minut - Aradori se spetljao u napadu "azura", Nedović lupio rampu, ali je Meli pogodio trojku. Italija se približila serijom 10:0 - 25:22.

10. minut - Barnjani je siguran sa penala - 24:14, a onda Aradori iz kontre pogaša polaganje - 25:16. Sada Heket trojkom kažnjava promašaje Nedovića i Kuzmića. Kraj prve četvrtine - .

8. minut - Ponovo glavni junak Teodosić. Vezao je pet poena. Najpre sa distance, a zatim korak iza, van linije 6.75. Rapsodija briljantnog plejmejkera se nastavlja. Još jedna trojka Tea, njegov 14. poen. Plus 13 za Srbiju - 25:12. 
7. minut - Miloš Teodosić dominira. Još jednom je lucidno asistirao Raduljici, koji se iz druge upisao u strelce. Barnjani je na drugoj strani lagano pogodio sa distance, a Erceg odmah "opalio" za tri i pogodio. Prva trojka "orlova". Raduljica lepo pogađa, levim poluhorogom. 
5. minut - Galinari prekida post "azura" pogotkom van 6.75. Barnjani precizan u prodoru, ali Teodosić vraća. Đentile sada ubacuje šut za tri. Druga trojka Italijana - 10:7.
3. minut - Magija Teodosića i fantastično dodavanje Kuzmiću, koji nemilosrdno zakucava loptu u koš. Prethodno je centar "orlova", takođe, uzdrmao konstrukciju zakucavanjem. Ćinćarini pokušava da trojkom razmrda Italijane, ali bez uspeha. Fauliran je Teodosić. Pjaniđani primoran za zatraži minut odmora. Precizan Teo sa penala 8:0.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad za Srbiju, Teodosić je promašio trojku. Već u narednom napadu ispravlja grešku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online