Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.05.2016.
09:53
A. Milosavljević - Vestionline A

Tek sad Zvezdina sezona je uspešna

Odlične igre i plasman u četvrtfinale Evrolige dale su lažnu sliku o uspešnoj sezoni za Košarkaški klub Crvena zvezda, ali ona to nije bila sve do ponedeljka uveče kada je osvojen prvi trofej i definitivno overen plasman u Evroligu i naredne godine.

Tanjug
Često su ove sezone crveno-beli slavili pobede

Ukoliko ne bude novih previranja na relaciji FIBA - Evroliga srpski šampion će i četvrtu godinu uzastopno da igra u elitnom košarkaškom takmičenju i to u novom formatu koji će imati premijeru u oktobru ove godine (16 timova ligaški, dvokružno).

Druga uzastopna titula na Jadranu osvojena je lakše nego što je bilo ko mogao da pretpostavi sredinom sezone kada su se ređali iznenađujući porazi u Pioniru, a Budućnost i Cedevita su sticali prednost uoči plej-ofa. 

I pored toga što uz Cedevitu ima najveći budžet na ovim prostorima Zvezda u letnjem prelaznom roku nije uspela da potrefi sa pojačanjima pa je tokom sezone morala da pravi korekcije odnosno čak pet igrača je stiglo na Mali Kalemegdan tek nakon što je takmičenje počelo.

Simonović i Štimac su već bili u klubu pa je bilo očekivano da se brzo uklope pogotovo jer poznaju sistem rada trenera Dejana Radonjića. Pun pogodak bio je dovođenje Kvinsija Milera, koji teško da će ostati u beogradskom klubu i naredne godine, stigao je i Vasilije Micić, a kao šlag na tortu i Tarens Kinsi umesto indisponiranog Rajana Tompsona koji je poslednji u nizu pored Sofoklisa Skorcijanitisa i Gala Mekela koji su dobili otkaz.

Nikako ne bi smeli da zaboravimo da se Zvezdi i prilično otovorio put ka trofeju pošto je uz malu pomoć Partizana stekla i iskoristila prednost domaćeg terena u duelu sa Cedevitom, a na ruku joj je išla i eliminacija Budućnosti od strane Mega Leksa. Na sve to nadovezale su se i brojne povrede u timu iz Sremske Mitrovice koji jednostavno nije imao snage za veći otopor i časnih 0:3 u finalnoj seriji. Poslednja utakmica u seriji, odigrana prethodne večeri, bila je ujedno i najlošija od sve tri, a bilo je primetno da Dejana Milojević jednostavno nema dovoljan broj igrača koji bi mogli da se suprotstave kvalitetnijem rivalu.

Postojale su najave od strane "predsednika Skupštine navijača" kluba iz Sremske Mitrovice Miška Ražnatovića da Mega Leks neće igrati u Evroligi čak i da je osvoji, ali tek sada je to i definitivno.

Kada je u pitanju Crvena zvezda ostvarena su dva glavna cilja odnosno osvojen je novi prsten, samim tim obezbeđena još jedna sezona u evropskoj eliti, ali žrtvovan je Kup Radivoja Koraća odnosno neće se ponoviti prethodna sezona kada su osvojena sva tri trofeja pa je teško da se uporedi koja godina je uspešnija ukoliko bude odbranjena titula državnog prvaka.

Menadžment i stručni štab Crvene zvezde tokom leta očekuje veliki posao pošto je veliko pitanje ko od igrača iz postojećeg kadra će i sledeće godine da nosi crveno-beli dres odnosno već sada je jasno da će sva tri stranca (Miler, Kinsi i Cirbes) otići, tražen je i Stefan Jović, a nije nemoguće da inostrani angažman pronađu još i Vladimir Štimac odnosno Marko Simonović. Za ozbiljno nadmetanje na dva fronta sledeće sezone Radonjiću će biti potreban tim sastavljen od 15 kvalitetnih igrača, pa nas samim tim očekuje vrelo leto kada su u pitanju pojačanja za beogradski klub.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online