Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.05.2016.
21:30
A. Milosavljević - Vestionline A

Prestanite da se delite, navijamo za istu reprezentaciju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je u petak spisak sa imenima 16 igrača koji će se pojaviti na pripremama uoči predstojećeg kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

A. Čukić
Obradujete nas opet, donesite nam medalju iz Rija

Sa prvobitnog spiska na kom su bila 24 košarkaša precrtano je njih osam, a možda i najveće iznenađenje je što je otpao bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević, koji je od ove sezone član Albe.

To i činjenica da se na skraćenom spisku našlo čak šest igrača Crvene zvezde izazvalo je priličan revolt kod navijača Partizana koji nisu štedeli reči kritike na račun svog nekadašnjeg ljubimca, čoveka crno-belima doneo evropsku titulu.

Išlo se dotle da su selektoru upućivane najgore uvrede iz najnižih klubaških poriva kojih nikako ne uspevamo da se oslobodimo. Nikako da shvatimo da kada igra reprezentacija nema ni Zvezde ni Partizana već da smo tada svi jedno i da svi navijamo za naš ZAJEDNIČKI državni tim.

Ako neko mora da ima kredit kod sportske javnosti onda je to baš "Sale nacionale" koji nas je toliko puta obradovao tokom igračke karijere, a na dobrom putu je da "reprizira" sve to i kao selektor.

Da li je malo biti drugi na svetu i četvrti u Evropi za samo dve godine staža? Imamo li pravo da ne verujemo čoveku koji živi za to da svoj tim odvede na Olimpijske igre i da se iz Rija vrati sa medaljom, bilo kog sjaja bila ona? 

Odgovori su NIJE i NEMAMO. Zato Sale samo napred, svi mi kojima je Srbija ispred glupih navijačkih podela u potpunosti ti verujemo pa čak i ako odlučiš da se među 12 ne nađu na primer Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica ili Bogdan Bogdanović. Odluke su samo tvoje i ti za njih odgovaraš.

Spisak reprezentativaca koji će igrati u kvalifikacijama:

Plejmejkeri: Milos Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha)

Bekovi: Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Nemanja Nedović (Unikaha), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Mega Leks)

Krila: Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahce), Marko Simonović (Crvena zvezda)

Krilni centri: Nemanja Bjelica (Minesota), Milan Mačvan (Milano), 

Centri: Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (San Antonio), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Miroslav Raduljica (Panatinaikos).

Otpali: Marko Kešelj, Dragan Milosavljević, Ognjen Kuzmić, Stefan Birčević, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić, Vladimir Lučić i Vladimir Štimac. 

Pripreme za košarkaške reprezentacije počinju 15. juna kada će se igrači okupiti u hotelu "Kraun Plaza". Kvalifikacioni turnir u Beogradu na programu je od 4. do 9. jula, a pre toga "orlovi" će odigrati dve pripremne utakmice sa Francuskom (21. juna u Parizu i 25. juna u Beogradu) i jednu sa Grčkom (28. juna u Beogradu).

Ukoliko naša selekcija osvoji prvo mesto u konkurenciji Angole, Portorika, Letonije, Češke i Japana igraće na Olimpijskim igrama koje se održavaju od 5. do 21. avgusta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online