Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.05.2016.
15:53
Vestionline A

KK Partizan: Mi znamo ko smo, a vi iz FMP?

KK Partizan reagovao je na odluku FMP-a da zabrani navijačima crno-belih da prisustvuju drugom meču polufinala KLS lige u ponedeljak u Železniku.

N. Todorović
Jasan odgovor: Dragan Todorić i Nikola Peković

Partizan je kažnjen od strane lige sa 3.000 evra zbog vređanja porodice vlasnika FMP-a Nebojše Čovića na prvom meču zbog čega je dva puta prekidan, a iz Železnika su dodatno reagovali zabranom ulaska navijačima i kritikom kluba iz Humske 1.

Partizan je istakao da je u prvom meču delovao u skaladu sa pravilnikom, te podsetio rivala da je upravo on bio organizator utakmice u Železniku kada je bilo pljuvanja, drmanja koševa i ubacivanja raznih predmeta na teren. 

Saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti: 

"Odluku uprave KK FMP iz Železnika (Van ili unutar sistema) da na drugoj utakmici polufinala plej-ofa dozvoli ulazak u halu samo igračima i članovima delegacije KK Partizan NIS koji se nalaze na klupi, kao i članovima najuže uprave (5 članova, bez obezbeđenja) košarkaški klub Partizan NIS smatra elementarnim nepoštovanjem rivala. 

Ukoliko se za odluku o nepuštanju ulaznica u slobodnu prodaju može pronaći opravdanje u bojazni FMP-a da navijači Partizana ne dođu u velikom broju i tako na gostujućem terenu učine da naš tim ima veću podršku od rivala, dalje navode saopštenja KK FMP, (van ili unutar sistema) tragikomičan pokušaj politizacije, stavljanje jedne osione organizacije u poziciju žrtve i tumačenje pravila od strane majstora iz sistema za zaobilaženje istih, nećemo komentarisati. 

Na skandiranja sa tribina tokom prve utakmice, postupili smo u skladu sa sportskim i viteškim načelima. Reagovao je i zvanični spiker i sportski direktor i trener KK Partizan NIS. Uostalom, za delo svojih navijača smo i više nego drakonski kažnjeni. Naročito ako se u obzir uzme ranija praksa kažnjavanja i za teža dela od „verbalnog delikta“ koji ni jednog trenutka ne odobravamo, kako nam se bestidno spočitava u navodima koji stižu iz Železnika. 

Primera radi, baš u Železniku (unutar sistema) je odigrana najgore organizovana utakmica u istoriji naše košarke (finale plej-ofa 2012. uz pljuvanje, drmanje koševa, ubacivanje raznovrsnog arsenala predmeta u teren...), a izrečena kazna je iznosila svega stotinak hiljada dinara. 

O tome šta predstavlja Partizan za srpsku košarku, broju reprezentativaca i načinu poslovanja klubova bespredmetno je uopšte raspravljati. Uostalom, mi znamo ko smo i šta smo, a znate li vi gospodo iz Stjepana Supanca 15a? 

Bez želje da ulazi u načela prava i legalnost odluke FMP-a, držeći se isključivo sportske pravde i sportskog rivaliteta, KK Partizan NIS smatra ovu odluku duboko iracionalnom. Ipak, svako snosi teret svojih poteza, pa tako neka i ova odluka služi na čast njenim donosiocima. 

Takođe, s obzirom da se radi o klubu koji de facto ima sličnu, ako ne i istu upravljačku strukturu kao i naš potencijalni rival u finalu, ovo saopštenje kluba iz Železnika može se shvatiti kao najava dešavanja i pritisaka u finalnoj seriji. Naravno ukoliko KK Partizan NIS na terenu izbori plasman u finale", navodi se u saopštenju Partizana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online