Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.08.2017.
21:51 >> 22:01h
Vestionline A

Uspela "generalka" za EP: Srbija se opet "kockala" u finišu, ali slomila Grke u Atini

Drugi put u pripemnim mečevima, Srbija je pobedila Grčku. Posle Beograda "orlovi" su slavili protiv Helena u Atini - 69:67 (21:18, 17:17, 16:9, 15:23) u trećem kolu Akropolis kupa.

kss.rs
Stefan Jović prolazi pored Janisa Burusisa

I pored trijumfa u poslednjem meču, Srbija je druga, a pobednik turnira u Atini je Gruzija, koja ima dva trijumfa i poraz kao i naša reprezentacija, ali u međusobnom susretu Gruzijci su bili uspešniji. Grčka i Italija završili su takmičenje sa jednim trijumfom i dva neuspeha.

U prvih 20 minuta vodila se izjednačena borba. U prvom poluvremenu odlični su bili Dragan Milosavljević i Ognjen Kuzmić, dok su u nastavku ton igre davali Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović. Trojkom Bogdanovića i zakucavanjem Marjanovića, Srbija se odlepila krajem treće četvrtine, kada je povela - 54:44 pred poslednjih 10 minuta. Dobru igru iz druge polovine treće četvrtine, "orlovi" su preneli i na startu poslednje četvrtine kada su košem Vasilija Micića poveli +13 (59:46).

U finišu je opet bilo opuštanje u redovima Srbije, koja je 3:50 minuta pre kraja vodila +14 - 69:55. Činilo se da je kraj, ali.... Grci su smanjili u finišu serijom 12:0, stigli na 69:67 poenima Papanikolaua i Slukasa. Bogdanović je promašio trojku, a Grci su imali napad za makar produžetak. Tanasis Adetokunbo je imao priliku sa linije slobodnih bacanja da dođe do produžetka, ali je mlađi brat zvezde Milvokija promašio oba. Ali, ni tu nije bilo kraj uzbuđenja. Grčka je uhvatila loptu, tražen je tajm-aut. Prvo je trojku promašio Printezis, a potom i za dva Kalatis, pa tako Srbija dolazi do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dragan Milosavljević sa 17 poena, dok je Bogdan Bogdanović imao učinak od 11 poena i 8 asistencija. Centri Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić su postigli po devet poena. U poraženom sastavu Slukas je imao 15, Burusis 13, a Kalatis 10 poena. 

U timu, posle povrede, opet je bio Nemanja Nedović, pa ostaje da se vidi da li selektor Aleksandar Đorđević može da računa na pleja Unikahe za iskušenja u Istanbulu. Trenutno, Srbija ima 13 igrača, pa je jedan višak. Očekivano je da to bude neko od spoljnih pozicija. Redom su ovog leta zbog povreda otpadali: Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić. 

Bila je ovo poslednja provera Srbije pred EP koji počinje 31. avgusta. "Orlovi" su u pripremnim mečevima pred EP ostvarili osam pobede i to protiv: Univertzitetskog tima, Crne Gore, Grčke dva puta, Nemačke, Poljske, Rusije i Italije. Jedini poraz ostvaren je u četvrtak na Akropolis kupu kada je Gruzija bila bolja - 68:66.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online