Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.05.2018.
21:00 >> 23:08h
Vestionline, rts.rs A

Zvezda preko Partizana do velikog finala!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su "večitog rivala" ekipu Partizana sa 81:73 u drugom polufinalnom meču košarkaške Superlige i plasirali se u finale takmičenja. Protivnik u finalu biće im pobednik duela FMP - Borac.

MN Press
Detaji sa utakmice

Najefikasniji u pobedi Zvezde bili su Ročesti sa 23 i Janković sa 16 i Davidovac sa 11 poena, kod Partizana istakli su se Vilijams-Gos sa 20, Gagić sa 13 i Veličković sa 12 poena.

Zvezda je slavila i u drugom polufinalnom meču, čime se plasirala u finale domaćeg takmičenja.

Nakon boljeg starta crveno-belih u prve dve deonice, Partizan je uspeo da stekne prednost, koja je na momente iznosila i devet poena, ali i inicijativu na meču. 

Ipak Zvezda je igrala znatno bolje u poslednjoj četvrtini i imala raspoložen dvojac u Ročestiju i Jankoviću u ključnim momentima utakmice, zbog čega je uspela da nadoknadi prednost Partizana.

Zvezda je u poslednji minut ušla sa šest poena prednosti, a crno-beli nisu uspeli šutem za tri poena da smanje prednost, koja je do kraja porasla na konačnih osam poena za Zvezdu. 

Zvezdin protivnik u finalu biće pobednik drugog polufinala u kojem se sastaju FMP i Borac. FMP vodi sa 1:0 u toj seriji. 

Ovako je protekao meč:

22.24 – Kraj meča, pobeda Zvezde 81:73 koja se plasirala u finale Superlige.

21.56 – Završena je treća deonica, Partizan vodi sa 62:57. Treća deonica pripada Partizanu, koji je imao i devet poena u jednom trenutku. Crno-beli su na krilima Vona i Gagića uspeli da steknu prednost, dok Zvezdu u životu drži Davidovac ofanzivnim skokom i poenima sa linije za slobodna bacanja. U redovima crno-belih aktivirao se i kapiten Veličković, dok Zvezdu sa druge strane ne služi šut za tri poena.

21.17 – Partizan vodi na poluvremenu sa 38:37, Najefikasniji u redovima crno-belih je Vilijams-Gos sa 15 poena, Zvezdu predvodi Ročesti sa osam.

20.51 – Završena je prva četvrtina, Zvezda vodi sa 21:18. Nakon boljeg starta Zvezde koja je povela sa 8:4, igralo se u serijama. Partizan je napravio 7:0, Zvezda odgovorila sa osam uzastopnih poena, a nakon smenjivanja prednosti crveno-beli su poenima Lesora i Dobrića sa prednošću završili prvu deonicu.

20.30 – Počeo je drugi meč polufinala.

20.25 – Igrači obe ekipe su na terenu, u toku je zagrevanje. Meč uskoro počinje.

Vesti
Oko 5.000 gledalaca je u dvorani

"Večiti" u borbi za finale Superlige

Crveno-beli su u prvom duelu polufinala slavili sa 87:62 i na taj način došli do prve meč lopte pa će protiv "večitog rivala" tražiti plasman u finale. Eventualna "majstorica" zakazana je za subotu.

- Odradili smo tek prvo poluvreme, na redu je novi duel i moramo da se osvežimo za njega. Svesni smo da će druga utakmica biti još teža. Dobićemo reakciju Partizana i ukoliko želimo da pobedimo, moramo da igramo na isti način, možda čak i jače- rekao je trener Zvezde Milenko Topić.

Trener Partizana Nenad Čanak priznaje da je njegov tim pod imperativom.

- U situaciji smo iz koje nema nazad. Pobedi ili idi kući. Zdravstveni bilten nije dobar pa će oni koji su spremni, morati da daju još više od sebe i da odigraju i za svoje povređene saigrače. Nakon poraza, očekujem da ekipa pokaže reakciju i odigra borbeno do kraja. Samo sa takvim pristupom imamo čemu da se nadamo - izjavio je on.

Vesti

Za utakmicu koja se igra od 20:30 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" nema ulaznica u slobodnoj prodaji, a pristalice Crvene zvezde, ukoliko dođu do karte, moći će da uđu isključivo na parter B.

Zvezda vodi u seriji sa 1:0, a plasman u finale će obezbediti ekipa koja prva dođe do dve pobede.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online