Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.11.2010.
07:26 >> 10:25h
Vestionline A

SP: Odbojkašice Srbije pobedile Koreju

Odbojkašice Srbije pobedile su Južnu Koreju sa 3:0 (25:17, 25:22, 25:16) u meču poslednjeg kola četvrtfinalne E grupe na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Pred oko 1.000 gledalaca u dvorani Jojogi srpske igračice su odigrale veoma dobar meč u kojem su dominirale od početka do kraja.

Odbojkašice Srbije naredni meč igraju u subotu

U takvom odnosu snaga na terenu pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje nijednog trenutka.

Najbolja u srpskom timu bila je Jovana Brakočević sa 15 poena, dok je Jelena Nikolić osvojila 14. Istakla se još Nataša Krsmanović sa 10 poena. U korejskom timu bolja od ostalih bila je Đin sa 13 poena, dok je Kung ostvarila 11 poena.

U četvrtak i petak su slobodni dani na takmičenju, a Srbiju u nastavku turnira očekuje borba za plasman od petog do osmog mesta.

Medutim, posle meča Tuska - Poljska znaće se koje su izabranice Zorana Terzića u grupi, pa će tek na osnovu toga saznati i ime rivala u razigravanju.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je poisle jutrošnje pobede protiv Južne Koreje da je najvažnije da je ovaj tim pokazao da je i dalje u svetskom vrhu.


"Zaista smo vrlo srećni i zadovoljni zbog činjenice da ćemo se boriti za plasman od 5. do 8. mesta, a s druge strane zbog saznanja da smo, posle onakvog poraza od Rusije, uspeli da se na pravi način vratimo u igru. Devojke su danas odigrale fantastičnu utakmicu. Pre svega taktički. Odavno nismo u toj meri ispoštovali dogovor, pogotovo u fazi bloka i odbrane", rekao je naš selektor, a zatim nastavio:
"Iako smo jutros celu utakmicu odigrali na veoma visokom nivou, svima nam se u glavi još vrti meč sa Japanom i saznanje da bi tom pobedom bili na pragu polufinala. Ipak, šta je tu je, a ovaj tim je pokazao da je i dalje u svetskom vrhu. Najvažnije je da održimo taj kontinuitet i to će, bez sumnje, biti naš prioritet u daljem radu", zaključio je Terzić.


Jovana Brakočević smatra da je dobra priprema za današnji meč bila presudna:


"Tačno smo znale kako će igrati protivnik, a kako mi. Napravili smo sjajnu varijanti sa blokom, jer smo igrale jedan na jedan. Takođe snažnim servisom smo poremetile njihov prijem i put ka pobedi je na taj način bio trasiran. Presrećna sam. Pogotovo posle jučerašnjeg poraza od Rusije. Sada samo treba nastaviti punom snagom i izboriti se za to 5. mesto".


Taktička priprema bila je od presudnog značaja i za Maju Ognjenović:

"Znale smo koliko je ova utakmica važna. Uz to, želele smo da se vratimo na najbolji način posle jučerašnjeg debakla. Imale smo dobru pripremu, a pritom nismo ni očekivale da mogu da nam se suprotstave po kvalitetu. što je najvažnije, psihički smo se vratile na pravi put".


"Sad, kad smo već propustile šansu za plasman u polufinale, možda je ovo i neka realnost. Ekipa ima puno mladih igračica, puno neiskusnih, i sve to treba uzeti u obzir. Uostalom, Italija, Holandija, Poljska i ostale reprezentacije koje su po kvalitetu blizu našeg, ostale su bez medalje. Zbog toga ne treba previše očajavati", konstatovala je Ognjenović.


Nataša Krsmanović tvrdi da je naš tim lako dobio utakmicu pošto je sve konce držao u svojim rukama tokom celog meča.


"Veliki je uspeh kontrolisati celu utakmicu, pogotovo posle onakvog poraza od Rusije. Srećna sam što ćemo igrati za plasman od 5. do 8. mesta, jer pretila je opasnost i da odemo kući, naopako. Nadam se da više neće biti oscilacija. Do kraja ćemo igrati punom snagom, pa šta bude", poručila je Krsmanović.

Sledeći meč srpskih odbojkašica na programu je u subotu 13. novembra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online