Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 26.06.2011.
21:54
Vestionline A

Vaterpolisti Srbije osvojili Svetsku ligu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu u Svetskoj ligi i na taj način obezbedila i plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Nastavlja se dominacija srpskih vaterpolista

Srbija je večeras u Firenci u finalu završnog turnira Svetske lige nadigrala selekciju Italije rezultatom 8:7 (2:2, 1:1, 2:2, 3:2). Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola, Duško Pjetlović dodao je dva, a po jedan gokl su dali Ćuk, Aleksić i Vanja Udovičić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je italijanski reprezentativac Aleks Đorđeti. Najbolji strelac turnira je Filip Filipović sa 16 golova, a najbolji golman Slobodan Soro iz Srbije.

Srpski "delfini" poveli su brzo sa 2:0 golovima Filipovića i Pijetlovića, dok Italijani nisu iskoristili igrača više. Ikardi je na drugoj strani smanjio na 2:1, da bi dva minuta kasnije, posle dva slaba napada Srbije, Đorđeti izjednačio na 2:2.

Prvi napadi Srbije i Italije u drugoj četvrtini nisu realizovani, ali je zato u drugom Miloš Ćuk pronašao put do gola protivnika za 3:2. Naredna dva minuta protekla su u greškama sa obe strane, kao i u isključenjima, da bi Ikardi sa distance pogodio mrežu Sora za 3:3.

Italija je do prve prednosti u trećoj četvrtini došla preko Valentina Gala. Loša reakcija odbrane, Galo se izmakao i sebi stvorio dovoljno prostora za gol. Kratko je trajala radost Italijana - Aleksić poravnava na 4:4. Soro je u narednom napadu fenomenalno odbranio šut Feluga, ali je bio nemoćan posle šuta Đorđetija sa distance. "Bomba" Filipovića 11 sekundi pre kraja četvrtine najavila je burni poslednji period igre.

Sjajnim lob udarcem Filipovića, Srbija je na početku poslednje deonice ponovo bila u prednosti - 6:5. Fijoli je posle prekršaja Rađena došao do peterca, koji je i realizovao. Pijetlović je polovinom četvrtine odličnim udarcem iskosa savladao golmana Italije za 7:6. "Delfini" su međutim, zaboravili na Ikardija, kojem nije bilo teško da trećim golom izjednači na 7:7. Ipak, neverovatni Filipović lepo se izmakao čuvarima na dva i po minuta pre kraja za 8:7 i odbranu titule.

Vaterpolisti su pobedom u finalu osvojili zlatnu medalju, 100.000 dolara i olimpijsku vizu za London 2012. godine.

Treće mesto na turniru pripalo je Hrvatskoj, koja je bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država sa 11:5 (3:2, 4:2, 1:0, 3:1).

Naredno veliko takmičenje koje očekuje izabranike selektora Dejana Udovičića je Svetsko prvenstvo u Šangaju, od 16. do 31. jula.

SL: Trojica srpskih vaterpolista u idealnom timu

 

Trojica srpskih vaterpolista Vanja Udovičić, Filip Filipović i Andrija Prlainović nalaze se u idealnom timu završnog turnira Svetske lige.

 

Novinari, akreditovani za praćenje Svetske lige, izabrali su najbolju postavu takmičenja. Pored trojice srpskih vaterpolista u idealnom timu nalaze se još Italijani Stefano Tempesti, Aleks Đorđeti i Kristijan Prešuti, kao i Hrvat Sandro Sukno.

 

Na završnom turniru Svetske lige najviše je bilo italijanskih novinara, dok je Srbiju predstavljao samo jedan član "sedme sile". Završni turnir Svetske lige održavao se u Firenci.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.06.2011. 21:59
TAKO JE BRE NAJBOLJI SMO
Nedelja 26.06.2011. 22:07
Ne moze nam niko nista.ZIVELA MAJKA SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nedelja 26.06.2011. 22:12
Pozdrav dragim susjedima. Zivela Srbija!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online