Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 29.01.2012.
16:48
Vestionline, B92 A

Vaterpolisti Srbije šampioni Evrope!

Vaterpolisti Srbije osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu 30. šampionata u Ajndhovenu savladali selekciju Crne Gore rezultatom 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3)

 

Novo zlato srpskih vaterpolista

Posle velike borbe i nekoliko smena u vođstvu, reprezentacija Srbije je do pobede došla golom kapitena Vanje Udovičića na minut i 10 sekundi pre kraja meča.

Vanja Udovičić i Filip Filipović su postigli po dva gola za novog prvaka Evrope, a strelci su još bili Stefan Mitrović, Nikola Rađen, Duško Pjetlović i Milan Aleksić.

Tako su se naši "delfini" revanširali Crnogorcima za poraz u finalu Evropskog prvenstva u Malagi 2008. godine. Srbija prethodno zlato osvojila 2006. godine u Beogradu, a u međuvremenu je pored srebra od pre četiri godine, pre dve bila bronzana u Zagrebu.

Ovo je Srbiji bila osma pobeda u 12. duelu sa bivšim zemljacima. Bronzu u Ajndhovenu osvojila je Mađarska.

Nakon nervoznog početka bez golova, prvi pogodak viđen je tek u sedmom minutu, Stefan Mitrović je pogodio mrežu rivala. Na pauzu se otišlo sa 1:1, a onda je krenula goleada. Početkom druge četvrtine, Rađen je povisio na 2:1 u trenucima kada smo imali igrača više, ali je Ivović izjednačio.

Crnogorci se nisu dali u tim momentima, pratili su u stopu "delfine", pošto su na gol svaki odgovorili golom - 3:3. Gojković prvi put dovodi rivala u vođstvo - 4:3, a to je ujedno bio rezultat nakon 16 minuta igre.

Filip Filipović postigao je prvi pogodak u trećoj četvrtini, i Srbija je na 4:4. Od tog trenutka "ajkule" su bile do kraja praktično u zaostatku, a posle 24 minuta rezultat je bio 6:5, Vanja Udovičić je pred kraj treće trećine doneo Srbiji prednost.

Mitrović, Prlainović držali su Crnogorce na dva gola zaostatka, koji su poslednji trzaj načinili kada su stigli na 8:8, oba puta sa igračem više. Vanja Udovičić je preuzeo odgovornost i pogodio kada je bilo najvažnije za konačnih 9:8!

Kapiten delfina Vanja Udovičić rekao je nakon meča da je ovo najlepši momenat za bilo koju državu.

"Velika pobeda Srbije, ove generacije. Izdržali smo neverovatan pritisak. Čestitam svima koji su bili ovde i onima koji su nas bodrili kod kuće", rekao je Udovičić.

Golman Srbije Slobodan Soro rekao je da su on i drugovi za ovo igrali.

"Zasluženo smo pobedili, igrali smo najbolje i najlepše.Crna Gora je igrala perfektno ali smo ipak pokazali da smo bolji i da zasluženo slavimo".

Selektor Udovičić Dejan se zahvalio svojim pulenima.

"Bili ste zaista najbolji i zasluženo ste prvi. Ajmo rukometaši dajte i treće zlato".

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2012. 16:58
Svaka cast momci, najbolji ste.Sveti Sava donjeo plasman u finale, a danas Casne Verige donjele zlato.Nole osvojio Australian Open, jos samo da rukometasi takodje uzmu zlato, pa da to utrojcimo.Vi ste ponos nacije…..Zivjeli………
Nedelja 29.01.2012. 17:52
Pozdrav braci Srbima u svim srbskim zemljama. Sta bi bilo kad bi svi oni mogli da igraju za Srbiju niko nam nebi bio ravan zato su nas i izdelili u nekoliko drzava:
Nedelja 29.01.2012. 18:40
SRBIJO SRBIJO SLAVI DANAS TI DOBILA SI ZLATO NAJACA SI srbija srbija srbija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online