Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.01.2012.
20:58 >> 22:08h
Vestionline A

Srpske sportiste dočekalo 20.000 ljudi

Članovi srpske vaterpolo i rukometne reprezentacije dočekani su na balkonu ispred Skupštine grada Beograda pred oko 20.000 navijača.

 

Navijači proslavili sportske uspehe na -10

Oko 20.000 građana došlo je večeras ispred Skupštine grada da pozdravi vaterpoliste i rukometaše, osvajače zlatne i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, kao i da proslavi uspeh tenisera Novaka Đokovića, koji je odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Ovacijama, pesmom i skandiranjem "Srbija, Srbija" promrzli navijači su pozdravili šampione Evrope u vaterpolu i vicešampione Evrope u rukometu.

Članovi obe reprezentacije obratili su se navijačima sa balkona gradske Skupštine grada, a iako je najavljeno da će se putem linka emitovati video-poruka osvajača Australijan opena Novaka Đokovića, to se ipak nije dogodilo.

Prvi su se na balkonu pojavili rukometaši, a najviše ovacija dobili su povređeni Žarko Šešum, golman Darko Stanić kao i najbolji igrač EP i kapiten Momir Ilić.

Najbolji golman Evropskog šampionata Darko Stanić zahvalio se navijačima.

"Stvarno ne znam čime sam ovo sve zaslužio. Hvala vam od srca. Zahvaljujem se u ime u rukometaša. Ne bismo uspeli bez vas. Mi smo ostvarili naše snove, nadam se da smo vas bar malo usrećili", rekao je Stanić.

Nakon rukometaša, na balkon su izašli i vaterpolisti, počevši od najmlađeg, Alekse Šaponjića, pa do kapitena Vanje Udovičića koji je nosio osvojeni pehar.

"Čestitam ovim zlatnim momcima, bez obzira što ste srebrni. Čestitam najboljem teniseru sveta i Srbije Novaku Đokoviću. Nadam se da ćemo za šest meseci
proslaviti još jednu medalju", rekao je Vanja Udovičić.

Dejan Udovičić, selektor vaterpolista, zahvalio se svima što su došli po hladnom vremenu.

"Naš uspeh je i vaš uspeh. Voleo bih da se vidimo ovde i 13. avgusta na plus 40 stepeni", poželeo je Udovičić doček posle povratka sa Olimpijskih igara.

Tadić priredio prijem za vaterpoliste i rukometaše

Predsednik Srbije Boris Tadić priredio je danas prijem za vaterpoliste i rukometaše, koji su na EP osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

Prijemu su prisustvovali i otac Novaka Đokovića Srđan i stric Goran, jer je teniser Srbije juče u Melburnu odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Želim da se zahvalim svima vaterpolistima, rukometašima i Novaku Đokoviću. Čitav svet zna da se ovde igra najbolji vaterpolo, rukomet i tenis. Ovo nije prvi put da će vas građani zasluženo dočekati", rekao je Tadić i dodao:

"Vaši uspesi nisu došli slučajno, već nakon godina sistematskog teškog rada. Zato što ste igrali kao tim, napravili ste uspeh, ali i zato jer pripadate darovitim ljudima. Ovo je darovita nacija za sport. Ja vam se kao predsednik Srbije zahvaljujem, jer ste usrecćili narod, usrećili ste ljude u vrlo teškim vremenima", rekao je Tadić i poželeo vaterpolistima uspeh na Olimpijskim igrama, a rukometašima da se kvalifikuju na OI.

"Čestitam šampioni, svaka vam čast, klanjam se pred vama", rekao je Tadić.

Ponedeljak 30.01.2012. 22:00
Ovaj Tadic uvek zavuce njegov nos kako je on ponosan na nase igrace i kako je sve ok... Salji vise nekog na Kosmet dole i nejedi g..... ostavi ti sportiste na miru svaka njima cast a pogotovo nasme Noletu hvala njemu za sve sto je uradio dole za nas a pogotovo u Gracanici. ZIVELA VELIKA SRBIJA
Utorak 31.01.2012. 08:25
Trebali su zvati i Gerasimenka,ili bar ga spomenuti,ipak je i on osvojio medalju za Srbiju,ali gospodi iz vlasti očigledno nije stalo do malih sportova,a i nije atraktivno u ovoj izbornoj godini.Opet će obećavati kule i gradove sportistima,a gledati da pune vlastite džepove.U svakom slučaju,svaka čast za bronzu Gerasimenku,srebro rukometaša,i zlato vaterpolista.Novak je supermen,jer je protiv Endija i Rafe bio 11 h na terenu,njemu posebnan pozdrav,i želim mu da osvoji Pariz,i zlato u Londonu,i tako postane besmrtan i najveći naš sportista za sva vremena.
Utorak 31.01.2012. 18:38
Nisam znao da vesti čitaju Federerovi,Rafini i Endijevi navijači,čim ima ovoliko negativnih komentara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online