Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.07.2012.
12:44
Vesti A

Divac: Nadamo se pet, a možemo deset!

"Sve smo učinili da naši sportisti imaju najbolje uslove da se pripreme za Igre, pa nije prepotentno očekivati i veliki broj olimpijskih odličja", kaže predsednik OK Srbije Vlade Divac.

Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije istakao je da u sportu uvek treba težiti boljem i da je, zato, osnovni cilj našeg tima na Igrama u Londonu da bude uspešniji nego pre četiri godine u Pekingu.


Srbija je na prethodnim OI osvojila tri medalje (Milorad Čavić - srebro, Novak Đoković i vaterpolisti - bronzu), a Divac se nada da bi u Londonu broj odličja mogao da bude između pet i deset.


"Radimo na tome da naši sportisti budu maksimalno spremni u Londonu, pre svega da na pravi način predstavljaju zemlju iz koje dolaze, a sa rezultatima koje su ostvarili u kvalifikacionom delu, mislim da imamo i velike šanse da osvojimo neke medalje. U sportu uvek treba težiti da budete bolji od onog prethodnog, tako da, ako smo osvojili tri u Pekingu, onda se nadamo da će biti više od toga u Londonu".


Predsednik OKS ocenio je da Srbija ima desetak objektivnih šansi za medalju, ali da je teško prognozirati, jer u sportu mnogo toga zavisi od trenutka:

"U ovom vremenu, nema velikih iznenađenja. Kad sam rekao deset šansi, to znači da ti sposrtisti ili ekipe zauzimaju mesto među prvih tri u svetu. Prvo, Đoković, kao najbolji sportista sveta, zatim Čavić, sa trećim vremenom u svojoj disciplini na svetu ove godine, pa strelce, koji su ove godine na svojim takmičenjima osvajali medalje. To su, uglavnom, naši najjači aduti uz, normalno, vaterpoliste, odbojkaše, pa možda kajakaše i veslače... Imamo potencijal, a koliko ćemo da ostvarimo - videćemo".


Veoma je važno, istakao je Divac, poštovati olimpijski duh i poruku osnivača pokreta, Pjera Kubertena, da je važno učestvovati, ali da je sasvim logično da sportisti, kada dođe na najveće takmičenje, želi da uradi i nešto više.


"Mi, kao organizacija, i svi naši sportisti želimo da napravimo dobar rezultat, a to je osvajanje medalja. Imamo šansu da napravimo nešto lepo i da se svi vratimo iz Londona sa osmehom".


Kao košarkaš, Divac je dva puta učestvovao na Igrama, u Seulu 1988. i Atlanti 1996. i osvojio dve srebrne medalje:

"Mnogo je lakše na terenu, pre svega zato što imate praktično samu jednu obavezu - da osvojite medalje. Ali, sve je unapred isplanirano, sve vam je spremno. Sad smo mi u poziciji, ne govorim samo za sebe, nego za sve moje saradnike u OKS, da pokušamo našim mladim sportistima da obezbedimo najbolje moguće uslove. Mislim da smo to u poslednje dve godine uradili i zbog toga i očekujemo dobre rezultate", zaključio je Divac.

Ponedeljak 23.07.2012. 17:54
Dace bog Srbine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online