Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.08.2012.
19:16
Beta A

Udovičić: Nemamo čega da se plašimo

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da njegova ekipa nema čega da se plaši u utakmici četvrtfinala Olimpijskih igara u Londonu protiv Australije.

Protiv nekoga moramo igrati - Dejan Udovičić

"Protiv nekog moraš da igraš četvrtfinale. Prvo mesto te obavezuje i stavlja ti neki teret opterećenja koji je mnogo veći nego što ima neko treći ili četvrti. Zato pretpostavljam da će biti rasterećeni jer nemaju šta da izgube, oni su dobili jednu utakmicu. Mi igramo ceo turnir dobro i nemamo čega da se plašimo", rekao je Udovičić posle pobede nad Rumunijom s 12:4 u poslednjem kolu Grupe B.

On je istakao da je zadovoljan igrom protiv Rumuna, jer je njegova ekipa nastavila da igra dobru odbranu.

"Zadovoljan sam, nastavili smo da igramo dobru odbranu koju smo započeli protiv Amerike i to nam daje neku sigurnost da možemo da radimo neke stvari koje su nama bitne. Prema tome mislim da samo treba da gledamo sebe i da pokušamo da unapredimo igru iz utakmice u utakmicu", istakao je Udovičić.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je vaterpolo reprezentacija ostala jedini preostali srpski predstavnik u ekipnim sportovima na Igrama u Londonu, Udovičić je kazao da njegov tim gleda svoja posla i da je došao da igra vaterpolo.

"Tako je bilo i na prošloj Olimpijadi, ali je ostalo nezapaženo. Mi smo bili žigosani posle Igara u Pekingu, ništa novo za nas. Nadali smo se da takva situacija neće biti kod nas u sportu. Gledamo svoja posla, nismo došli da igramo druge sportove, došli smo da igramo vaterpolo i to radimo. Niti ćemo poleteti posle ove utakmice i nećemo pasti. Mi ne znamo drugačije da radimo", kazao je Udovičić.

Srpski vaterpolista Filip Filipović istakao je da reprezentacija Srbije favorit i da ima realne šanse za plasman u polufinale.

"Sve ovo što smo uradili je super, lepo, bajno, krasno, ali iskreno ne znači ništa ako u četvrtfinalu protiv Australije ne pokažemo u najmanju ruku ovaj kvalitet vaterpola, a mislim da će za Australijance ovaj nivo odbrane biti sasvim dovoljan i još malo koncentracije u napadu uz jednu ogromnu želju i smirenost, mislim da će to biti dovoljno", rekao je on.

Filipović je ocenio da reprezentacija Srbije protiv Rumunije "nije ni igrala vaterpolo" u poslednjoj četvrtini.

"Najbitnije da smo ispoštovali dogovor, a to je da prve dve, dve i po četvrtine odigramo na visokom nivou i da će nam posle biti lakše. Iskreno, mi četvrtu četvrtinu i nismo igrali vaterpolo, ako mene pitate, sem odbrane i pojedinih akcija uz igrača više koje smo probali, i mislim da je to sasvim razumno", kazao je Filipović.

Andrija Prlainović je rekao da su on i njegovi saigrači potajno priželjkivali Australiju za rivala u četvrtfinalu.

"Dosta smo dobro prišli utakmici, što je bilo bitno. To smo se dogovorili i jako ubedljivo savladali Rumune. Delovalo je to dosta sigurno, drago mi je tako, raspucali smo se u napadu u odbrani još bolje odigrali nego protiv Amerikanaca. Sad čekamo četvrtfinale, Australijance, protivnika koga smo potajno priželjkivali. Sve je na nama", rekao je Prlainović.

Slobodan Nikić je kazao da tek slede najbitnije utakmice na turniru.

"Mislim da smo odigrali dobro u odbrani, što je kod nas najbitnije i po tome smo prepoznatljivi. Sad slede najbitnije utakmice u kojima ne daj Bože da imaš loš dan i sve krene naopako. Daćemo 300 odsto da prođemo u finale", kazao je Nikić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online