Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 10.08.2012.
21:57
Beta A

Srbija izgubila od Italije i ostala bez finala

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije večeras uspela da se plasirala u finale Olimpijskih igara u Londonu, pošto je u polufinalu izgubila od Italije rezultatom 7:9 (2:4, 2:2, 1:2, 2:1). "Delfini" će tako u nedelju igrati za bronzu sa Crnom Gorom, dok će Italija protiv Hrvatske igrati u finalu Olimpijade.

Šest pogođenih stativa skupo koštale srpske vaterpoloiste

Najefikasniji igrač u srpskoj reprezentaciji bio je kapiten Vanja Udovičić sa tri gola, dok je u ekipi Italije tri gola postigao Valentino Galo.

Italijanski vaterpolisti su u prvoj četvrtini odigrali mnogo sigurnije i efikasno u napadu. Prvo je Valentino Galo postigao vodeći gol, ali je Andrija Prlainović uspeo da izjednači. Nekoliko minuta kasnije i kapiten Vanja Udovičić upisao se u strelce za prvo i jedino vođstvo Srbije od 2:1.

To je, međutim, bilo sve od srpskih vaterpolista u prvoj četvrtini, jer su nakon toga Italijani postigli četiri gola zaredom. Prvo je izjednačio Aleks Đorđeti, da bi prednost Italijanima doneo Mauricijo Felugo. Na 4:2 povisio je Valentino Galo, što je bio i rezultat prve četvrtine.

Druga četvrtina nastavljena je novim golom Italijana koji su, ponovo preko Feluge, poveli 5:2. Srpski vaterpolisti uspeli su da se približe sa dva gola, Milana Alesića i Slobodana Mikića, na samo gol prednosti za Italijane.

Galo je, međutim, do kraja te deonice postigao još jedan gol za Italiju i vratio dva gola prednosti svojoj ekipi. Ono što je od početka meča bio glavni problem za srpske vaterpoliste nastavilo se i u trećoj četvrtini, a to je veliki broj pogođenih stativa i prečki. Trudili su se srpski igrači, ali lopta jednostavno nije ulazila u mrežu.

Udovičić je na početku treće četvrtine uspeo da svojim drugim golom ponovo približi Srbiju na jedan gol zaostatka, ali to je bilo sve jer su onda usledila dva gola Italijana, koje su postigli Kristijan Peršuti i Danijel Premus. Italija se tako u trećoj
četvrtini odlepila na tri gola, a četvrtina je završena sa 8:5.

U četvrtoj četvrtini povela je Srbija prvim golom Filipa Filipovića. Rezultat je bio smanjen na 6:8. Amauris Peres, međutim, ponovo vraća Italiji tri gola prednosti.

Do kraja te deonice Udovičić je uspeo da postigne još jedan gol, svoj treći na meču, ali to je ipak bilo sve što su uspeli da urade srpski vaterpolisti.

Srpska reprezentacija će u nedelju u borbi za bronzu igrati protiv Crne Gore. Italija će, takođe u nedelju, igrati za zlatnu medalju protiv ekipe Hrvatske koja je ranije danas pobedila Crnu Goru 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2).

U hrvatskoj reprezentaciji svi su gotovo podjednako bili raspoloženi za igru, tako da je šest vaterpolista postizalo golove, a Sandro Sukno dao je dva gola. Kod Crne Gore najefikasniji su bili Aleksandar Ivović i Vladimir Gojković sa po dva gola.

POVEZANE VESTI

Petak 10.08.2012. 22:09
NEMA VEZE, MAJSTORI !!! protiv sudija se ne može... i poraz je deo igre !!! VI STE PONOS SRBIJE !!!
Petak 10.08.2012. 22:18
Nema nikakve veze Borba je bitna ne Pobeda i ovi Momci se Bore u Vodi. Sve cestitke Ekipi i Selektoru vi ste i jedini koji ste me obradovali na Igrama idemo po Bronzu.
Petak 10.08.2012. 23:04
Не пишите лоше о овим момцима који су нас много пута обрадовали медаљама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online