Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 10.08.2012.
22:46
Beta A

Udovičić: Svaka medalja je izuzetno važna

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je razočaran što ekipa nije ušla u finale Olimpijskih igara u Londonu i da će se potruditi da uradi sve da se u Beograd vrati sa bronzanom medaljom.

"To je sport" - Dejan Udovičić prokomentarisao šest pogođenih stativa

"Iskren da budem, razočaran sam što nismo ušli u finale. To je moj emotivni utisak...Poremetila su nas dva gola, odbitka od ruke. Italijani su tako stekli prednost bez ikakve takoreći igre, tako da smo posle potrošili mnogo energije da bismo ih stigli, a nismo dali neke šuteve koje obično dajemo", rekao je selektor Udovičić posle meča u kome je Srbija na kraju izgubila sa 9:7.

Srbija je mnogo puta pogadjala i prečke i stative, a novinarima je delovalo i da su sudije više bile na strani Italije. Selektor nije želeo da komentariše nijednu od te dve stvari, rekavši samo:"To je to".

"Čeka nas Crna Gora, potrudićemo se i uraditi sve da se u Beograd vratimo sa medaljom", rekao je Udovičić.

Filip Filipović kazao je da ekipa mora da se oporavi za meč za bronzanu medalju.

"Moramo da dignemo glavu gore. Nije malo, igrali smo polufinale. Sa ovakvom igrom verovatno nismo ni zaslužili pobedu. Moramo da se okrenemo meču za bronzu. Znam da je teško i sve, ali ovo je sport i neko je morao da pobedi. Ovog puta su to bili Italijani. Čestitam im i šta sad...Emotivno i fizički smo istrošeni i iscrpljeni skroz. Bili su jači i u vodi i van vode", rekao je Filipović.

Najbolji strelac Srbije Andrija Prlainović kazao je da ekipa nije bila na svom nivou.

"Poraz je zaslužen. Nismo bili na nivou, pogotovo u odbrani. Videli ste kako su ušli neki golovi na početku, a posle nismo uspeli da se vratimo. Nije nam odgovarao kriterijum (sudjenja). Na jedan razlike nismo dobijali ni faul, a to je normalno protiv Italije. Sada treba da se saberemo u ova dva dana i probamo da uzmemo bronzu. Prvo da razbistrimo glavu i onda ćemo razmišljati o Crnoj Gori", rekao je Prlainović.

Kapiten Vanja Udovičić kazao je da je Italija zasluženo pobedila.

"Čestitam Italiji. Zasluženo su pobedili, jer smo mi zasluženo izgubili. Baš smo mnogo grešili. Dopustili smo sve ono što nismo smeli da dopustimo. Posle jedne ovakve utakmice ostaje žal i razmišljanje 'šta bi bilo kad bi bilo', a mislim da je to najgore za jednog sportistu, da se posle takmičenja pita šta je moglo da bude", rekao je Udovičić.

On je kazao da je sreća sastavni deo sporta, a da je meč za bronzanu medalju najteži.

"Uvek je najteže igrati taj meč zbog izgubljenog polufinala. Kako nama, tako i Crnoj Gori. Naravno, igrali smo mnogo zajedno i dobro se poznajemo. Odlučivaće momenat oporavka ekipe, ko će biti spremniji i imati veću želju da udje u borbu za treće mesto. Na kraju takmičenja ne može ništa da se otkrije o protivniku ili da se nekako iznenadi", kazao je Udovičić.

"Bitno je da se uzdignemo iz svega ovoga, da shvatimo da je ovo sport, sastavni deo svih nas, da smo gladijatori i zabava za široku javnu masu. Treba da se igramo i nadjemo sreću u svemu", dodao je kapiten Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 10.08.2012. 23:21
Glavu gore Momci nista nije Izgubljeno idemo po Bronzu!!
Subota 11.08.2012. 14:25
Treba Špance u košarci da je sramota što svako prvenstvo osvajaju zlato! Ma nemojte više da ser..e sa tim te koliko su nas puta obradovali, te ovo, te ono, a košarkaši, koliko su nas puta obradovali? I šta sad? Da narednih 15 godina lelemudaju? Ma ne serite više!!! A tu bronzu, nek nose sebi, to nije nikakva medalja! To je za luzere, a što kaže Đorđe Balašević "JA NISAM LUZER, O NAPROTIV"!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online