Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.04.2014.
13:26 >> 13:35h
Hokejaški savez Srbije A

Istorijski trijumf mladih hokejaša u Estoniji

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu uzrasta do 18 godina savladala je domaću selekciju Estonije rezultatom 4:3 (1:1,2:0,1:2) na startu Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa B, koje je u ponedeljak, 14. aprila počelo u Talinu.

 

Posle dobre partije srpskih seniora protiv istog protivnika na SP u Beogradu, i naša mlada selekcija pokazala je da estonski hokej nije više toliko dominantan u odnosu na naš kao što je to bilo nekada. Ipak, mladi srpski  "orlovi“ načinili su i korak više od starijih kolega savladavši izabrani estonski tim na njegovom ledu, sasvim  zasluženo, posle bolje igre u drugom periodu kada je naša selekcija stigla do dva gola prednosti.


Domaći tim poveo je već u četvrtom minutu golom Furse, ali hokejaši Srbije ipak nisu poklekli već su zaigrali mnogo bolje u nastavku i u poslednjem minutu prvog perioda stigli do izjednačenja preko Ivana Glavonjića u "pauer pleju“. Na startu drugog perioda „orlovi“ priređuju veliki šok domaćim navijačima i iz dva vezana igrača više postižu dva pogotka. Prvo se Đorđije Terzić odlično snašao pred golom domaćina, a zatim je Nikola Stojanović sjajno pogodio sa plave linije. Sredinom meča Fursa još jednom pogađa za novu nervozu u redovima našeg tima, ali je stotinu sekundi pre drugog odmora Terzić još jednom pogodio za velikih dva gola prednosti pred poslednjih 20 minuta.


U završnom periodu igre domaćin kreće na sve ili ništa, ali se naši hokejaši sjajno brane, sve do 55. minuta kada Nestercuk ponovo unosi neizvesnost u meč. Pokušali su domaći u završnici i povlačenjem golmana ali je naš tim sačuvao prednost za prvu pobedu jedne naše reprezentativne selekcije nad Estonijom još od 2010. godine i Svetskog prvenstva U18 koje je takođe održano u Estoniji, kada je naš tim slavio rezultatom 3:0. Za reprezentaciju Srbije, ipak, nema vremena za opuštanje pošto se već narednog dana sastaje sa selekcijom Španije koja je deklasirala Island rezultatom 10:1. Ukoliko trijumfuje u tom meču, selekcija Srbije
istaći će kandidaturu za plasman u viši rang, Diviziju II, Grupa A.


Selekcija Srbije U18 je na prethodna dva Svetska prvenstva održana u našoj zemlji osvojila jednu srebrnu (Novi Sad, 2012) i  jednu bronzanu medalju (Beograd, 2013).

Samo najboljeplasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja, dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

 


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online