Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.04.2014.
09:08
Beta A

Spektakl u Berlinu: Sjekloća hoće kao Kačar

Crnogorski bokser u borbi za titulu apsolutnog šampiona sveta.

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća rekao je danas da mu je velika čast što će se boriti za titulu šampiona sveta u supersrednjoj kategoriji verzije WBO protiv Nemca Artura Abrahama.


"Velika mi je čast što ću moći da boksujem za titulu apsolutnog šampiona sveta. Probaću da se pokažem u najboljem svetlu. Zahvalan sam svom treneru (Milivoju) Bašiću kao i menadžeru Luki Popoviću što su mi zakazali meč", rekao je Sjekloća novinarima na konferenciji za štampu u prostorijama Crvene zvezde.


Meč između naturalizovanog Nemca Abrahama i Nikole Sjekloće zakazan je za 3. maj u Berlinu.


Protivnik Sjekloće Artur Abraham, aktuleni šmpion WBO verzije, do sada u karijeri je ostvario 39 pobeda uz samo četiri poraza, dok Sjekoća ima skor od 26 pobeda uz jedan poraz na poene.


"Abraham je odličan bokser. Ima dobar gard i klasičan je udarač. Ja sam brži od njega i mislim da je to moja prednost. Moj cilj je da ga napadam konstantno i da pokušam da se što manje trošim", rekao je Sjekloća, bokser srpskog porekla.


Sjekloća, koji je bio WBC Interkontinentalni prvak i šampion Mediterana, rekao je da ima odličnu podršku pred predstojeći meč, i zahvalio se svojim saradnicima.


"Pored mog trenera Milivoja Bašića, sarađujem sa kondicionim trenerom Mladenom Jovanovićem, sparingujem sa Geardom Ajetovićem, Markom Nikolićem, Miljanom Rovčaninom, Aleksandrom Cigaranovićem i Miletom Nikolićem, i svima im dugujem zahvalnost zbog podrške koju mi pružaju", rekao je Sjekloća.


Sjekloća je prvi bokser sa ovih prostora, posle Slobodana Kačara koji će nakon 30 godina dobiti priliku da se bori za titulu apsolutnog šampiona sveta.


"Ovakva prilika se ukazuje samo najboljim bokserima. Mislim da je Sjekloća ovo zaslužio svojim bokserskim znanjem i prikazanom u dosadašnjim mečevima. Pokušaćemo da osvojimo nešto što niko već dugo nije osvojio kod nas", rekao je menadžer Sjekloće, Luka Popović.


Trener Sjekloće, Milivoje Bašić rekao je da je otimističan pred predstojeći duel.
"Nikola je intuitivan, školovan bokser. Veoma je talentovan, i ako se budemo držali taktike možemo da trijumfujemo. Abraham je odličan, ali mi vredno radimo, i verujemo u pobedu", rekao je Bašić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online