Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.09.2014.
10:33
Vestionline A

NFL: Sijetl u trileru opet dobio Bronkose, Linč junak

Fenomenalan susret su odigrali Sijetl i Denver u reprizi prošlosezonskog Superboula. Za razliku od meča u Njujorku, kada su Sihoski razbili Bronkose, ovaj put produžeci su rešili pitanje pobednika, a junak susreta je bio sjajni raning beka šampiona Maršon Linč, koji je tačdaunom doneo trijumf braniocu titule u NFL.

Maršon Linč postiže pobedonosni tačdaun u produžecima protiv Denvera
 

Utakmica za infarkt na “Senčuri Link fildu“ i na kraju, ipak, trijumf Sijetla. Imali su domaći sigurno vođstvo od 17:3 posle tri četvrtine, ali u poslednjoj drama. Prvo je Linč uhvaćen u svojoj N zoni, za sejfti Denvera, da bi kvoterbek domaćina Rasel Vilson u sledećem napadu bacio presečenu loptu. To je iskoristio Pejton Mening, koji je tek sredinom poslednje četvrtine bacio tačdaun pas za Džulijusa Tomasa.

Ušlo se u neizvesnu završnicu. Na dva i po minuta pre kraja, Bronkosu su imali šansu za pobedu, ali je Meningov pas ka Vesu Velkeru presekao Čensler, pri rezultatu 17:12 za domaćina. Bili su Sihoksi na pragu trijumfa, na deset jardi od N zone, ali je Pit Kerol taktizirao, kao da je zaboravio da je s druge strane fenomenalni Pejton Mening kome ne treba mnogo vremena da bi stigao do tačdauna.

Linč, koga su odlično pokrivali odbrambeni igrači Bronkosa, iz tri pokušaja jedva da je uspeo da se pomeri nekoliko jardi ka N zoni. Hauška je 59 sekundi pre kraja pogodio fild gol za 20:12.

A onda, magija u režiji Pejtona Meninga. Bacio je iskusni kvoterbek pas do Imanuela Sandersa od 52 jarda i stigao nadomak cilja. U narednoj akciji, 30 sekundi pre kraja, uspeo je da baci tačdaun pas ka Džejsonu Timu, da bi u odmah zatim bio uspešan kod pretvaranja za dva poena. Odlično je loptu uhvatio Demerijus Tomas. Ušlo se u produžetke.


Kada se činilo da je psihološka prednost na strani gostiju iz Kolorada, probudio se Rasel Vilson i dobrim akcijama stigao nadomak N zone Bronkosa, a onda je Maršon Linč kao tenk probio odbranu Denvera i doneo šampionima drugu pobedu u sezoni.

U ostalim susretima, nije bilo većih iznenađenja. U konferencijskom derbiju, Detroit je pobedio Grin Bej na svom terenu, a odličan je bio Metju Staford, koji je vodio Lajonse do pobede nad ljutim rivalom. San Francisko sa Kolinom Kaparnikom nastavlja da posrće. I pored vođstva Fortinajnersa od 14:6, domaćin je okrenuo konferencijskog rivala.

REZULTATI TREĆE NEDELJE NFL

Atlanta Falkons – Tampa Bej Bakanirs 56:14
Bafalo Bils – San Dijego Čardžers 10:22
Sinsinati Bengals – Tenesi Tajtans 33:7
Klivlend Brauns – Baltimor Rejvens 21:23
Detroit Lajons – Grin Bej Pekers 19:7
Džeksonvil Jagauars – Indijanapolis Kolts 17:44
Nju Ingland Petriots – Ouklend Rejders 16:9
Nju Orleans Sejnts – Minesota Vajkings 20:9
Njujork Džajants – Hjuston Teksans 30:17
Filadelfija Igls – Vašington Redskins 37:34
Sent Luis Rems – Dalas Kaubojs 31:34
Arizona Kerdinals – San Fracisko 49ERS 23:14
Majami Delfins – Kanzas Siti Čifs 15:34
Sijetl Sihoks – Denver Bronkos 26:20 produžeci
Karolina Penters – Pitsburg Stilers 19:37

Kandidati za Superboul, Nju Orleans i indijanapolis konačno su u trećoj nedelji slavili. Sejtsi su bili bolji od Minesote u svom "Mercedes domu“, dok su Koltsu razbili na gostovanju Džeksonvil, ubedljivu najslabiju ekipu u ligi.


Fildelfija je u neizvesnoj završnici slavili protiv Vašingtona i pored sjajne igre kvoterbeka gostiju Kirka Kazinsa, koji je iskoristio šansu posle povrede Grifita III. Nju Ingland se tradicinalno mučio sa Ouklendom, ali je četa Bila Beličika ipak uspela da slavi u Foksbourou.


Baltimor je sekund pre kraja u konferencijskom duelu slavio na gostovanju u Klivlendu, fild golom Džastina Takera. Pitsbug je eksplodirao u Šarlotu i dobio Karolinu, a blistali su Retlisberger i Bel. Sisninati je opravdao ulogu domaćinske ekipe, pobedom nad Tenesijem, dok je Dalas i na drugom gostovanju slavio, ovaj put protiv Sent Luisa. Prve pobede u sezoni ostvarili su Kanzas Čifsi i Njujork Džajantsi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online