Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.10.2014.
04:13 >> 10:14h
Vestionline A

NFL: Pejton Mening ušao u istoriju, šampion u nokdaunu

Sedma nedelja NFL šampionata protekla je u znaku fenomenalnog Pejtona Meninga. Legendarni kvoterbek prestigao je Breta Favra po broju tačdaun pasova. Pre susreta sa San Franciskom, Meningu je trebalo tri da prestigne čuvenog kvoterbeka Grin Bej Pekersa, a to mu je pošlo za rukom već u prvom poluvremenu. Sada je njegov rekord 510 tačdaun pasova (prethodni rekord držao Favr od 508). Denver Bronkosi su demolirali San Francisko i potvrdili zašto su prvi favoriti za osvajanje Superboula.

Džamal Čarls (Kanzas Čifs, crveno-beli dres) sjajno je uhvatio loptu
 

Fenomenalno je Mening vodio Bronkose do ubedljivog trijumfa. Ponovo je sjajan bio Demerijus Tomas, koji je imao dva tačdaun pasa. Odličan je bio i raning bek Roni Hilman, koji je takođe dva put prošao kroz N zonu nemoćnih Fortinajnersa.

Odlučujući trenutak utakmice bio je kod rezultata 21:10 početkom treće četvrtine, kada je Kolin Kapernik bacio presečenu loptu, koju je uhvatio sjajni kornerbek Agib Talib. Već u prvoj akciji, Mening je bacio tačdaun pas od preko 50 jardi ka omiljenoj meti Demerijusu Tomasu. Tada je već bilo jasno da će Denver da ostvari lak u "Sandej najt futbalu".

Bret Favr je putem Tvitera čestitao Pejtonu Meningu na novom rekordu po broju tačdaun pasova.

Pročitajte OVDE sve o legendarnom kvoterbeku Pejtonu Meningu

Šta se događa sa šampionom NFL-a Sijetlom? Posle odličnog starta sezone, Sihokse je prošle nedelje "bacio na pod" Dalas, a ovog vikenda Sent Luis ih je "patosirao". Da nešto ne štima u četi Pita Kerola pokazao je trejd najboljeg resivera tima Pirsi Harvina, koji je poslat u Njujork Džetse.

Ni prošle sezone čelična odbrana nazvana "Ledžim of bum" više nije što je nekada bila. Čak 28 primljenih poena (prošle nedelje na svom stadionu 30) dokaz je da su Sijetl Sihoksi u velikoj krizi. Remsi, koji su imali samo jednu pobedu do ovog vikenda pobedili su u uzbudljivoj završnici, iako je Sent Luis na poluvremenu imao velikih 21:6. Kvoterbek Rasel Vilson bio je solidan, ali opet je zakazala prva zvezda Sihoksa, snažni raning bek Maršon Linč.

Redosled AFC

ISTOK: Nju Ingland 5-2, Bafalo 4-3, Majami 3-3, Njujork Džets 1-6.

SEVER: Baltimor 5-2, Sinsinati 3-1-2, Klivlend i Pitsburg 3-3.

JUG: Indijanapolis 5-2, Hjuston 3-3, Tenesi 2-5, Džeksonvil 1-6.

ZAPAD: Denver 5-1, San Dijego 5-2, Kanzas 3-3, Ouklend 0-6.

Dalas nastavlja da gazi. Posle poraza startu od San Franciska, Toni Romo i drugovi ostvarili su i šesti uzastopni trijumf. U divizijskom duelu, Kaubojsi su pobedili desetkovane Njujork Džajantse, koji su se ovim porazom verovatno oprostili od plej-ofa. Romo je bacio tri tačdaun pasa, a zablistao je ruki tajtend Eskobar, koji je imao dva tačdauna. Odlični su bili i Demarko Marej i Des Brajant. Ilaj Mening i ovoga puta je bio nemoćan protiv, ove sezone, solidne odbrane Dalasa.

Najplaćeniji igrač lige Brendon Rodžers igra u sjajnoj formi, a kada je tako onda nema "zime" za Grin Bej Pekerse. Već u prvoj četvrtini, tim iz Viskonsina sa tri tačdauna razbio je Karolinu. Ovo je bila četvrta pobeda u nizu Grin Beja.

Rezultati sedme nedelje

Nju Ingland Petriots - Njujork Džets                                           27:25

Baltimor Rejvens  - Atlanta Felkons                                            29:7

Bafalo Bils - Minesota Vajkings                                                   17:16

Čikago Bers - Majami Delfins                                                     14:27

Detroit Lajons - Nju Orleans Sejnts                                             24:23

Grin Bej Pekers - Karolina Penters                                             38:17  

Indijanapolis Kolts - Sinsinati Bengals                                       27:0      

Džeksonvil Jaguars - Klivlend Brauns                                        24:6    

Sent Luis Rems - Sijetl Sihoks                                                    28:26

Vašington Redskins - Tenesi Tajtens                                         19:17

San Dijego Čardžers - Kanzas Siti Čifs                                     20:23

Dalas Kaubojs - Njujork Džajants                                                31:21

Ouklend Rajders - Arizona Kerdinals                                         13:24

Denver Bronkos  - San Francisko 49ERS                                 42:17

Indijanapolis je u strašnoj seriji. Posle dva poraza na startu od Denvera i Filadelfije, Koltsi igraju fenomenalno, a Sinsinati je ostavljen sa nulom. Endrju Lak bacio je 344 jardi i imao dva tačdaun pasa, ali je u prvom planu bila neprelazna odbrana koja je bila "noćna mora" za Doltona i Bengalse. 

Sjajan prodor raning beka Indijanapolis Koltsa Ahmeda Bredšoua
 

Najveće razočaranja dosadašnjeg šampionata je Nju Orleans. Sejntsi su poraženi u Detroitu 24:23, iako su sredinom poslednje četvrtine imali prednost od 23:10. Ipak, u finišu razigrao se Metju Steford, koji je sa dva brza tačdaun pasa odveo svoj tim do pete pobede. Upseh je tim veći ako se zna da su Lajonsi igrali bez verovatno najboljeg resivera lige Kelvina Džonsona "Megatrona".

Redosled NFC

ISTOK: Dalas 6-1, Filadelfija 5-1, Njujork Džajants 3-4, Vašington 2-5.

SEVER: Detroit i Grin Bej po 5-2, Čikago 3-4, Minesota 2-5.

JUG: Karolina 3-1-3, Nju Orleans 2-4, Atlanta 2-5, Tampa Bej 1-5.

ZAPAD: Arizona 5-1, San Francisko 4-3, Sijetl 3-3, Sent Luis 2-4.

Baltimor je u naletu. Posle Tampe, Rejvensi su razbili i Atlantu, koja je zabeležili treći uzastopni poraz. Džoe Flako nije imao svoje veče jer je bacio dve presečene lopte, ali je sve to nadoknadila granitna odbrana šampiona iz 2013. godine.

Frustracije u Čikagu. Bersi su neočekivano poraženi od Majamija na svom stadionu, a resiver tima Brendon Maršal indirektno je za treći poraz na svom terenu okrivio kvoterbeka Džeja Katlera, koji je bio katastrofalan za razliku od Tenehila, koji je vodio Delfinse do lake pobede.

Kanzas je iznenadio u San Dijegu Čardžerse, koji su do ovog kola imali najbolji skor u NFL. Vašington je slavio u glavnom gradu SAD protiv Tenesija fild golom u poslednjoj sekundi. Neverovaran meč viđen je u Bafalu, gde su Bilsi u hičkokovskom finišu slavili protiv Minesote. Kajl Orton je bacio tačdaun pas ka Votkinsu sekund pre kraja meča.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online