Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.10.2014.
10:29
b92.net A

Mandićevoj zlato na Gran priju

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić postigla je veliki uspeh osvojivši u petak uveče zlatnu medalju na Gran priju u Mančesteru.

Prija joj "Ostrvo": Milica Mandić 

Olimpijska šampionka iz Londona savladala je u finalnoj borbi u kategoriji preko 67 kilograma Holanđanku Rešimu Ogink rezultatom 7:3 i osvojila novih 40 bodova za svetsku i olimpijsku listu.

U osmini finаlа Milicа se revаnširаlа Hrvаtici Ivi Rаdoš zа prošlonedeljni porаz nа Gаlebovom trofeju. Posle 1:1 u tri runde, nа zlаtаn bod pobedilа je rivаlku. Protiv Britаnke Džejd Slejvin u nаrednom kolu slаvilа je sа 5:0.

U polufinаlu protiv izuzetno jаke protivnice Li Injong, Korejkа je povelа 1:0, Milicа je izjednаčilа u drugoj rundi, а u trećoj nijednа tаkmičаrkа nije poentirаlа, tаko dа je borbа nаstаvljenа nа zlаtаn bod. Posle dvаdesetаk sekundi olimpijskа šаmpionkа je došlа do bodа i obezbedilа finаle.

“Presrećna sam što sam osvojila zlatnu medalju na Gran priju, jer je to izuzetno teško učiniti. Posle svake borbe sam se osećala sve bolje i bila sam sigurnija da mogu do zlata. U ključnim trenucima gde je nervoza uvek prisutna, glas mog trenera Dragana Jovića me je smirivao, budio i vodio. Zahvaljujem se celom stručnom timu, i svima u Srbiji koji su nas ceo dan gledali i bodrili. Naravno i našem klubu najviše koji je od jutros u sali, gledao i navijao. Novih 40 poena mi dodatno povećava šanse da odem direktno na Olimpijske igre bez kvalifikacija, ali ima još puno posla dotle. Nastavljam pripreme za Meksiko i nadam se da ću tamo biti najspremnija i na nivou finala Grand prija”, rekla je Milica posle pobede.

Miličin trener Dragan Jović rekao je da su skoro svi ciljevi u sezoni ispunjeni.

„Ove godine smo imali tri cilja. Evropsko prvenstvo na kome je Milica nesrećno izgubila finale, Gran pri u Mančesteru i poslednje finale Gran prija u Meksiku, u decembru. Do sada smo skoro sve ispunili. Teško je na Gran priju raditi lepe borbe, ali išli smo na pobedu. Finale je bilo otvoreno i zato je i borba bila atraktivnija, sa više poena. Potvrdila je broj jedan na svetskoj i olimpijskoj rang listi. Idemo dalje, Rio je još uvek daleko“, naveo je Jović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.10.2014. 01:03
Dva zlatna boda plus zlato - bas nam se Milica ozlatila :) Mozda i vaznije, najzad je pobedila Ivu, mada tesno. Nije mi jasno zasto ne napada tu Ivinu prednju nogu kojom se ona sve vreme sluzi kao nekim kopljem. To je ostavlja na jednoj nozi, lakse ju je izbaciti iz ravnoteze, uci i poentirati. Milica je brza, i ima bolju noznu tehniku, ne bi trebalo da ima problema s njom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online