Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.11.2014.
01:00 >> 09:26h
Vestionline A

NFL: Šerman i Linč pregazili San Francisko, rekord "Megatrona"

U reprizi prošlosezonskog finala NFC-a, Sijetl je ponovo bio bolji od San Franciska. Sihoksi su ponizili Fortinajnersi na njihovom "Livejs" stadionu 19:3 (7:0, 6:0, 3:3, 3:0) i drugu utakmicu uzastopno pobedili dozvolivši protivniku samo tri poena (prošle nedelje savladana Arizona identičnim rezultatom). Briljirao je kornerbek šampiona Ričard Šerman, koji je dva puta presekao loptu posle pasa kvoterbeka domaće ekipe Kolina Kapernika.

Razbio Berse: Kelvin Džonson "Megatron"

Četa Pita Kerola igra sve bolje kako sezona odmiče. Granitna odbrana "Ledžiom of bum" opet je bila na visina zadatka, a Šeman kao da se preplatio da bude noćna mora Fortinajnersa.

Prošle sezone odveo je svoj tim u Superboul posle presečene lopte u svojoj N zoni, u poslednjim trenucima meča, a sada je bio najzaslužniji što tragično loš Kapernik ništa nije mogao da uradi u napadu. 

Zanimljivo, ne meču je bio samo jedan tačdaun, koji je postigao Robert Turbin. U napadu, odličan je bio Maršon Linč, koji je opet pretrčao više od 100 jardi (104). Ovim trijumfom, Sijetl je zadržao priključak za vodećom ekipom zapada NFC-a Arizonom. Šampion ima skor 9-4, dok San Francisko ima osam pobeda i pet poraza.

Posle dva poraza, Detroit se vratio u pobednički ritam pošto je u prvom meču 13. nedelje NFL šampionata savladao na "Ford fildu" Čikago 34:17 (3:14, 21:0, 0:3, 10:0). Briljirao je Kelvin Džonson, koji je ušao u istoriju lige kao risiver koji je stigao najbrže do 10.000 jardi.

Popularni "Megatron" imao je dva tačdauna i 146 jardi. Sjajan je bio i kvoterbek Lajonsa Metju Steford, koji je sakupio 390 jardi i imao dva tačdaun pasa, oba ka Džonsonu. 

Čikago je ponovo razočarao, a ovom porazom i definitivno je izgubio šanse da se nađe u plej-ofu. Očajan, kao i tokom čitave sezone, bio je kvoterbek Bersa Džej Katler, koji je bacio dve presečene lopte.

Gosti su dobro otvorili meč, imali vođstvo od 14:3 u prvoj četvrtini, ali je onda usledio "uragan" Steforda i Džonsona. Detroit je drugu četvrtinu dobio sa 21:0. 

Lajonsi su drugi na severu NFC-a sa skorom 8-4 (prvi Grin Bej Pekersi, imaju 8-3), dok je Čikago na trećem mestu divizije sa pet pobeda i sedam neuspeha.

U derbiju istoka NFC-a, Filadelfija je protutnjala kroz Dalas, pobedivši 33:10 (14:0, 9:7, 7:3, 3:0). Kaubojsi su ponovo potvrdili da mnogo bolje igraju u gostima (svih pet pobeda) nego na svom "AT &T" stadionu, gde su i četvrti put poraženi. U odusustvu povređenog Nika Folsa, sjajno je komandovao svojim napadom iskusni kvoterbek Mark Sančez, koji se odlično uklopio u mašinerija Čipa Kelija.

Briljirao je raning bek gostiju Lišon Mekoj, koji je imao istrčanih 159 jardi, uz jedan tačdaun. Od risivera najraspoloženiji je bio Džeremi Meklin, sa 108 jardi iz osam hvatanja. S druge strane,  kvoterbek Dalasa Toni Romo nije imao svoje veče, pa su Kaubojsi prepustili lidersku poziciju istoka NFC-a Filadelfiji. Iglsi imaju skor 9-3, dok je Dalas zabeležilo osam trijumfa i četiri poraza.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online