Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.10.2015.
16:22
Tanjug A

Zlato u Riju - 50.000 evra

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su žensku odbojkašku reprezentaciju, kajakaše, kajakašice i veslače, koji su na nedavno završenim prvenstvima Evrope i sveta osvojili medalje i poželeli im puno uspeha naredne godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

cev.lu
Imaće i dodatni motiv da se vrate sa zlatom iz Rija: Odbojkašice Srbije, bronzane na EP

- Mi smo ponosni vas jer ste predstavljali nasu zemlju na najbolji mogući nacin. Iduće godine su Olimpijske igre u Riju i očkujemo jos veći uspeh. Ono sto mozemo da obećamo je da cemo našse obaveze da izmirimo na vreme i da tu neće biti kasnjenja - rekao je Vučić. 

Prijemu su prisustvovale odbojkašice, bronzane na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, kajakaši i kajakašice, koji su osvojili srebrne i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Italiji i veslači, osvajači bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. 

- Srbija ce uvek da vas dočeka kako treba i da nagradi vaš trud" istakao je premijer i najavio povećanje nagrade do 20 odsto za sve koji osvoje medalje u Riju. 

- Vi ste proslavili Srbiju, verujemo u vas, bodricemo vas i ubuduće. Recite šsta vam je potrebno, imamo novca u trezoru i da vas nagradimo da živite pristojno. Sada je nagrada za zlato 35.000 evra, a potrudićemo se da bude 50.000 - obećao je Vučić. 

Udovičić je rekao da mu je velika čast što dolazi ispred Ministarstva koje predstavlja ovako uspešne sportiste. 

- Prvi put se dešava da Savez dobija novac u avgustu i da nije bilo kašnjenja sa pripremama. Na vama je još veće breme da osvojite još više medalja i u budućnosti budete bolji - rekao je Udovičić. 

Kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović zahvalila se premijeru i Vladi na podršci i prijemu koji su upriličili zbog uspeha na EP. 

- Hvala što verujete u nas i omogućavate nam najbolje uslove za pripreme. Obećavamo da ćemo dati sve od sebe i iz Rija se vratiti sa još jednom medaljom", dodala je Ognjenović, kojoj se pridružio veslač Miloš Vasić i u ime VSS i partnera Nenada Beđika obećao medalju na OI.

Ispred kajakaša prisutnima se obratio Marko Novaković. 

- Sportska godina bila je duga, posebno kada je predolimpijska zna da bude teška. Odličja koja nisu bila zlatna sijaju kao takva i biće još vrednija u narednom periodu - poručio je on.

Na kraju prijema sportisti su premijeru uručili poklone - loptu i dres odbojkaške reprezentacije Srbije, majicu kajakaša i maketu veslača.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online