Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.05.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 2. maj

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

N. Đurović
Filip Filipović (kapica sa brojem 10), vaterpolo legenda

Filip Filipović

Danas trideseti rođendan slavi Filip Filipović, dugogodišnji reprezentativac Srbije i jedan od najboljih vaterpolista sveta. Karijeru je počeo u Partizanu sa kojim je po tri puta bio prvak države i pobednik Kupa. Odlaskom u Pro Reko nastavio je trofejni niz osvajanjem dve titule prvaka Evrope i jednog pehara evropskog Superkupa. Trofej Kupa Evrope 2013. godine pripao mu je dok je nosio kapicu Radničkog, da bi se povratkom u Pro Reko još jednom našao na evropskom prestolu. Kao i ostali srpski "delfini" i Filipović je po broju trofeja sa reprezentacijom pravi "muzej" - na Olimpijskim igrama osvojio je jednu zlatnu i dve bronzane medalje, sa Svetskih prvenstava ima dva "zlata" i jedno "srebro", na Evropskim šampionatima bio je čak pet puta šampion, uz po jedno srebrno i bronzano odličje, a ima čak deset titula pobednika Svetske lige, dve zlatne medalje na Svetskom kupu i još jedno zlato na Mediteranskim igrama.   

Popularni Fića, naravno, tokom karijere dobio je i brojna individualna priznanja: 2011. godine bio je najbolji akter SP u Šangaju i najbolji igrač sveta, 2012. bio je član idealnog sastava olimpijskog turnira i prvi strelac Svetske lige, 2014. godine najbolji vaterpolista Evrope i sveta, 2016. najbolji igrač i strelac OI u Rio de Žaneiru, vaterpolista sveta i spostista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Benfika bolja od Reala

Na današnji dan 1962. godine, u spektakularnom finalu Kupa šampiona u Amsterdamu, fudbaleri Benfike odbranili su titulu prvaka Evrope pobedom nad Realom od 5:3. Madriđani su vodili sa 2:0 golovima Puškaša, izjednačili su Puškaš i Čavem, Puškaš je ponovo doveo "kraljevski" klub u vođstvo, da bi Kohna i Euzebiuo sa dva pogotka klubu sa "La Luša" doneli - konačnu pobedu.

Josip Katalinski

2. maja 1948. godine rođen je Josip "Škija" Katalinski, legendarni jugoslovenski reprezentativac koji se proslavio golom odluke u čuvenoj "majstorici" sa Špancima u Frankfurtu, koji je "plave" odveo na Svetsko prvenstvo 1974. Katalinski je, naravno, učestvovao na pomenutom Mondijalu, baš kao i na Evropskom šampionatu 1976. u Beogradu i Zagrebu. Za državni tim je ukupno odigrao 41 utakmicu i postigao deset golova. Najveći deo klupske karijere proveo je u Željezničaru s kojim je 1972. godine osvojio šampionsku titulu, a kasnije je uspešno igrao i za francusku Nicu. Po završetku karijere bavio se trenerskim pozivom, uglavnom sa mlađim kategorijama. Preminuo je 9. juna 2011, a godinu dana kasnije, u njegovu čast, Fudbalski savez BiH pokrenuo je Memorijalni turnir za ekipe do 17 godina koji je nazvao - njegovim imenom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online