Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.08.2017.
12:39
blic.rs A

Ivanin trener: Od ovoga strahujemo četiri godine

"Poslednje tri ili četiri godine se bojimo da joj broj ne ukrade neku medalju. Baš zato, uvek sam ga ja i kačio, ali sinoć nisam mogao jer mi je bila pet metara daleko... A samo da joj je bila prikačena još jedna ili dve zihernadle, ne bi do ovoga došlo" - otkriva za "Blicsport" nakon neprospavane noći Goran Obradović, trener Ivane Španović.

EPA/ROBERT GHEMENT
Ivana Španović u zagrljaju trenera

Teška, besana noć je iza naše najbolje atletičarke i njenog trenera u Londonu... Noć bez sna, kako i sam priznaje Goran Obradović. Hiljadu im se misli još uvek mota kroz glavu, i dalje vraćaju film i tuguju nad zlom sudbinom, ali ništa od svega toga neće vratiti (osvojenu) medalju Ivani... Svestan je toga u razgovoru za naš sajt i sam Goran Obradović, koji je pojasnio kako je neverovatan splet okolnosti doveo do ove situacije...

- Ono čega smo se bojali poslednje tri ili četiri godine, desilo nam se u najgorem mogućem trenutku! Svi naši strahovi bili su da nam broj ne ukrade medalju, i na kraju, eto... Pazite, baš da bi se osigurali da do toga ne dođe, poslednjih godina uvek sam joj ja i kačio broj. Uvek sam joj stavljao minimum četiri ili pet zihernadli. Međutim, to ovoga puta nije bilo moguće, jer je bila pet metara daleko od mene, a ja nisam mogao nikako da joj priđem. Zato je imala svega tri zihernadle, i ostalo znate... Taj broj se nije praktično ni otkačio, on se pocepao i taj deo je ostavio nekakav trag... - i dalje se teško miri Obradović sa gubitkom zlata...

Ivanin trener je potom pojasnio i zašto žalba nije usvojena.

- Ja sam sve vreme bio u toj sobi gde se donosila odluka. Pazite, niko od sudija nije mogao sa sigurnošću da kaže: Evo ga trag. Oni su odokativno odredili da je on na 6,91, i to je to. Mi smo odmah podneli žalbu, ali oni su presudili da konačnu odluku donesu nakon gledanja video snimka, a ne nakon video-merenja. Nažalost, mi nemamo prava na novu žalbu.

Obradović, ipak, tvrdi da nema potrebe pričati o teorijama zavere.

- Nije teorija zavere, i to jasno želim da kažem. Sve je jasno, broj se po pravilima računa kao deo tela i to je to. Nažalost, on je ostavio neki trag, da kažem neku distorziju u pesku. Kao što oni nisu mogli da dokažu jasan trag, mi nismo mogli da dokažemo ni da ga nema, i oni su doneli takvu odluku. Uopšte ne želim da se bavim time da li bi isto odlučili da je u pitanju neka Amerikanka. Ponavljam, nema mesta pričama o teoriji zavere.

Ovo će, tvrdi Obradović, samo još više očvrsnuti Ivanu u daljim pokušajima da se domogne svetskog zlata.

- Nije kasno za nju. Daleko od toga. Za dve godine, imaće 29, i svakako da će i tada napasti zlato. Teško smo pregurali noć, baš teško, ali smo rešeni da se domognemo vrha i ovo nas neće pokolebati. Idemo dalje,. šta drugo - poručio je za kraj Ivanin trener.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online