Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.08.2017.
02:15
Vesti A

Životna trka Ismaila Mačeva

Ismail Mačev, jedan od najbolji jugoslovenskih atletičara svih vremena, bori se karcinomom pluća i pre neki dan je uspešno operisan. Član čuvene bele štafete 4x400 metara, čovek koji je već decenijama član Crvene zvezde, trenutno se oporavlja na VMA.

facebook.com/Ismail Maki Macev
Borba traje: Ismail Mačev

Sve je počelo u martu ove godine kada je na nagovor supruge otišao da sredi problem sa prstom koji vuče već godinama.

Ovo sve se odvijalo krajem marta i početkom aprila pre odlaska na klupske pripreme u Bar.

Po povratku iz Crne Gore dobio je na mali spisak lekova na biljnoj i vitaminskoj bazi za oporavak.

Te sve lekove je pio sve do početka avgusta, a u međuvremenu je radio sve neophodne analize na kojima mu je ustanovljen karcinom pluća.

Čim je to saznao, Mačev se obratio lekarima sa VMA koji su mu zakazali operaciju za 8. avgust.

Pošto je lekar kod koga je zakazao operaciju otišao na odmor, operacija je prolongirana za dva dana i tako je Ismail operisan 10. avgusta odmah ujutru.

Operacija je trajala puna tri sata. Odstranjen mu je gornji režan na desnom plućnom krilu i time je otklonjeno sve što je taj karcinom zahvatio.

Operacija je uspešno obavljena. Ali, priči tu nije kraj. Kada se činilo da se sve završilo, sa odeljenja je vraćen ponovo u šok sobu zbog jakih bolova i teškog disanja proveo je tamo celu noć. Posle oporavka, sutradan je ponovo vraćen na odeljenje, odakle optimistički poručuju:

- Mačev je trenutno dobro, kaže da su mu preneli sve pozdrave i svu podršku koju su mu svi slali, da mu to puno znači i da ga i to drži. On će još neko vreme provesti u bolnici, pošto oporavak još nije završen. Borba traje, a nadamo se da je ono najgore prošlo i da Maki sad lagano ulazi u finiš i ove trke koju će rutinski završiti i pobediti kao što je to radio bezbroj puta u svojoj sportskoj karijeri.

Počelo od tetive

Zbog problema sa tetivom nije mogao čak da savije ni domali prst. Rutinska operacija kojom bi se tetiva prsta sredila bila je zakazana, samo je popularni Maki morao da odradi još neke analize između ostalih i pregled pluća. Sve je to i odradio, a potom otišao koji dan ranije u bolnicu kako bi sačekao operaciju prsta. Na sam dan operacije, doktor je primetio neku mrlju na plućima i odbio je da izvrši operaciju pre nego se to detaljnije ne ispita.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Godine muka i neizvesnosti
OSTALI SPORTOVI Preminuo Ismail Mačev
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online