Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.11.2017.
08:22
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 25. novembar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

EPA/FILIPPO MONTEFORTE
Duel dve klupske legende - Saše Ilića i Paola di Kanija

Lacio - Partizan 2:2

25. novembra 2004. godine fudbaleri Partizana su odigrali nerešeno 2:2 sa Lacijom na rimskom "Olimpiku", u utakmici 3. kola "E" grupe Lige UEFA. Koliko su mogli da budu zadovoljni, crno-beli su morali i da tuguju, pošto su propustili mnogo prilika da savladaju italijansku ekipu. Boja je doveo Beograđane u vođstvo u 6. minutu, posle odličnog dodavanja Tomića. Tamnoputi centarfor Partizana postigao je I drugi gol, ovog puta posle sjajne akcije Vukčevića. Tada na scenu stupa slovački sudija Stredak, koji je domaćinu oprostio bar dva crvena kartona, a i dosudio penal. Šut Simonea Inzagija Kralj je odbranio, ali je Lacio u drugom poluvremenu ipak uspeo da postigne dva gola. Di Kanio je u 52. minut smanjio na 2:1, a Inzagi je u 70. iskoristio zakasnelu intervenciju Kralja da svom timu donese bod. Petrović, Boja i Ivan Tomić su u finišu imali sjajne šanse, ali su sva trojica promašili pobedu.

Nerešeno u 102. večitom derbiju

25. novembra 1995. godine Partizan i Crvena zvezda su na stadionu u Humskoj odigrali 102. večiti derbi. Posle uzbudljivih 90 minuta rezultat je glasio 1:1, što je bio i najpravedniji ishod ove utakmice. Crno-beli su poveli pogotkom Rahima Beširovića iz kornera, a strelcu crno-belih umnogome je pomogao golman Zvezde Zvonko Milojević, koji je loše boksovao loptu I skrenuo je u sopstvenu mrežu. Izjednačujući pogodak delo je Dejana Stefanovića. Štoperu Zvezde i centarforu Darku Kovačeviću ovo je, inače, bila poslednja utakmica u crveno-belom dresu, pošto su potom zajedno prešli u engleski Šefild Vendzdej.

Džoni Rep

25. novembra 1951. godine rođen je Džoni Rep, proslavljeni holandski fudbaler, koji je sa ovom zemljom dva puta igrao u finalu Svetskih prvenstava, '74 u SR Nemačkoj i četiri godine kasnije u Argentini. Najbolji je holandski strelac na Svetskim prvenstvima svih vremena sa ukupno sedam postignutih golova. Sa Ajaksom je tri putak bio prvak Evrope, a postigao je jedini gol u finalu protiv Juventusa 1973. u Beogradu, na stadionu Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online