Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.02.2018.
08:05
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 19. februar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

M. Todorović
Trener Partizana Miroslav Đukić danas puni 52 godine

Miroslav Đukić

19. februara 1966. godine rođen je Miroslav Ðukic, bivši reprezentativac Jugoslavije, selektor mlade I A reprezentacije i trener Partizana. Kao jedan od najboljih libera u Jugoslaviji najveći deo karijere proveo je u Španiji, igrajući za Deportivo iz La Korunje i Valensiju, sa kojom je dva puta stigao do finala Lige šampiona. Igrao je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj I Evropskom šampionatu u Belgiji I Holandiji. Kao selektor "orlića" napravio je podvig u Švedskoj kad je u revanš meču baraža za EŠ pobedio domaću selekciju čak sa 5:0 pošto je prethodno prvi susret u Novom Sadu izgubio sa 3:0. Radeći prvi put u Partizanu stvorio je tim koji je kasnije, sa Slavišom Jokanovićem, osvojio duplu krunu. Kao selektor A tima je posle brojnih nesporazuma sa čelnicima FSS i novinarima smenjen posle neuspeha na Olimpijskim igrama u Pekingu, da bi se posle rada u Belgiji, Španiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima prošlog leta ponovo vratio u Beograd i seo na klupu crno-belih.

Svetozar Popović

19. februara 1902. godine rođen je Svetozar-Kika Popović, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije i nezaboravni  "tehniko" Crvene zvezde. U periodu od 1937. do 1941. u tri navrata sedeo je na klupi nacionalnog tima i reprezentaciju vodio na ukupno 16 utakmica. Pre Drugog svetskog rata bio je tehnički rukovodilac BSK, a posle rata godinama je istu funkciju imao u Crvenoj zvezdi, kasnije i OFK Beogradu. Interesantno je da je kao fudbaler 1925. igrao dve prijateljske utakmice za reprezentaciju Rumunije, iako je bio jugoslovenski državljanin. Inače, bio je i odličan fudbaler prve generacije posle Prvog svetskog rata, ali i atletičar, pa je 7. juna 1922. postavio jugoslovenski rekord na 100 metara sa 11,0 sekundi, koji je oboren tek posle deset godina.

Ibrahim Gaj

19. februara 1978. godine rođen je nekadašnji komandant odbrane Crvene zvezde, jedan od stranaca koji se po opštem mišljenju najbrže uklopio i najviše isplatio crveno-belima. Ovaj snažni Senegalac je na „Marakanu" stigao 2006. godine iz turskog Samsunspora i odmah se ustalio u startnoj postavi i postao ljubimac navijača. Među najzaslužnijima je za osvajanje duple krune 2007. godine. Za Zvezdu je odigrao 76 utakmica i postigao jedan gol, a 2009. godine otišao je u Al Ahli iz Džede, odakle se preselio u belgijski Lokeren. U srpski fudbal se vratio 2014. godine potpisavši za niški Radnički, ali za ekipu sa "Čaira" nije odigrao nijednu utakmicu. Ista sudbina snašla ga je i u Bugarskoj, pa se vratio u rodni Senegal i u Dakaru pokrenuo proizvodnju manga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online