Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.11.2010.
19:12
Vestionline A

Baton i Hamilton: Alonso ne zaslužuje titulu

Branioc titule u Formuli 1 i vozač Meklarena Dženson Baton izjavio je da pilot Ferarija Španac Fernando Alonso ne zaslužuje da osvoji titulu u šampionatu Formule 1, dok njegov kolega Luis Hamilton ističe da bi voleo da šampion postane Markl Veber iz Red Bula.

Samo ne Alonso - Dženson Baton

Aktuelni prvak u Formuli 1 Dženson Baton nema više šanse da odbrani titulu, ali kaže da bi najmanje voleo da ga na postolju zameni Fernando Alonso.

"Smatram da je dobro da je Red Bul odlučio da dopusti obojici vozača da se bore za titulu. Tako i mora da bude", rekao je vozač Meklarena i dodao:

"Alonso je dobar vozač. Međutim, pitanje je da li zaslužuje da osvoji titulu posle onoga što se desilo u Hokenhajmu. Podsećam da je Felipe Masa dobio naređenje da prepusti prvo mesto Alonsu", dodao je Baton.

I njegov suvozač u Meklarenu Luis Hamilton deli to mišljenje i dodaje da bi voleo da pilot Red Bula Mark Veber osvoji titulu u šampionatu Formule jedan.

"Mark je odradio sjajan posao ove godine, a njegov tim mu je jasno stavio do znanja koja je njegova pozicija. Želim da vidim Marka kao šampiona", dodao je Hamilton.

Hamilton se nalazi na četvrtom mestu u generalnom plasmanu vozača s 222 boda, dok prvoplasirani Fernando Alonso iz Ferarija ima 246. Veber je drugi s 238 poena, dok je njegov klupski kolega Sebastijan Fetel na trećoj poziciji s 231 bodom.

Do kraja sezone ostala je još samo jedna trka koja će biti vožena 14. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija.

Čelnici Red Bula saopštili su ranije da će oba vozača imati isti tretman na poslednjoj trci sezone i istakli da ne želi da favorizuju ni Fetela ni Vebera.

"Ja sam za to da se uvek vozačima daju iste šanse na stazi. Međutim, pitam se da li bi Red Bul isto učinio da Fetel ima veće šanse za titulu od Vebera", rekao je vozač Vilijamsa Rubens Barikelo.

Baton:  Naš vozač je pravi junak!


Britanski vozač Dženson Baton otkrio je da je posle kvalifikacija za Veliku nagradu Brazila imao neprijatnu situaciju kada je nekoliko naoružanih nepoznatih osoba pokušalo da zaustavi njegov automobil na ulicama Sao Paola u nameri da ga opljačka.


Baton se vraćao u hotel u pratnji policijaca u civilu, ali to nije sprečilo napadače da mu naprave "sačekušu" na semaforu. Baton kaže da je prava sreća što su policajci primetili da su mladići sumnjivi i odmah su pritisli na gas i uspeli da im pobegnu.


"Bilo je baš kao na filmu, ne mogu da verujem da mi se to dogodilo, ali svaka čast našem vozaču, on je bio pravi junak. Oštetili smo nekoliko automobila pre nego što smo spazili patrolu policije. Posle su nas stigli vlasnici tih auta koji su bili jako besni, ali su se smirili kada su čuli o čemu je reč. Posle smo u hotelu nazdravili sa vozačem, koji se poneo kao pravi profesionac", rekao je Baton, kojeg pretrpljeni stres nije omeo u tome da narednog dana osvoji peto mesto na trci za VN Brazila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online