Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.01.2011.
18:44
Vestionline A

Vuković: Probili smo led, sad sve ide svojim tokom

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izrazio je nadu da njegovi igrači neće praviti previše gluposti u meču drugog kola protiv Australije u nedelju, kao što su to činili sa Alžirom na otvaranju Svetskog prvenstva u Švedskoj.

Srbija je u petak, teže nego što se očekivalo, pobedila Alžir (25:24) i u nedelju od 18 časova u Malmeu igra sa Australijom, protiv koje takođe važi za favorita i gde traži očekivanu pobedu.

"Momcima sam čestitao pobedu, bez obzira na sve gluposti koje smo napravili protiv Alžira. To sam im i rekao...dobre ekipe kada loše igraju i svesne su toga, mogu da pobede bilo koga! Tako smo u poslednjih par napada i minuta odigrali kvalitetno, zrelo i pobedili. To je ono što raduje i ja pokušavam da svi budu pozitivni i da izvlačimo pozitivne stvari iz svega što je desavalo na utamici sa Alzirom. Mislim da smo probili led i da možemo dalje opuštenije. U prošlosti se desavalo da su nas zmije ujedale, pa sada moramo i guštera da se plašimo! Ali, mislim da u ovom trenutku nemamo takvu situaciju. Sve ide normalno, imaćemo dva treninga i pokušaćemo da se pripremimo sto bolje. Protiv Australije ću težiti da razigramo par igrača koji nisu bili na parketu u meču sa Alžirom, a da odmorim pojedine reprezentativce. Vec slažemo kockice za one tri utamice koje nas čekaju, Danska, Hrvatska i Rumunija. Tako da sve ide svojim tokom i verujem u novu pobedu", rekao je Vuković.

Rajko Prodanovic smatra da je Australija mnogo slabili rival od Alžira.

"Imamo vrlo malo informacija o reprezentaciji Australije. Znamo da su slabiji protivnik od Alžira, koji se pokazao u petak kao jedan izuzetno nezgodan rival. Sudeći po rezultatu meca Danska - Australija, mislim da neće biti toliko teška ta utakmica. Kvalitetniji smo od Australije i naravno verujem da možemo da trijumfujemo. Mislim da smo sada svi već u mislima okrenuti meču sa Dancima koji je na programu u ponedeljak", kaže Prodanović.

Ivan Nikčević kaže da nije čudno što se ekipa mučila sa Alžirom, jer je početak jakog takmičenja, a svaki početak je težak.

"Prva utakmica je uvek najteža na svakom takmičenju. Alžir se pokazao kao vrlo nezgodan protivnik. Igrali su neku odbranu 3-3, a u nekim trenutcima i presing, čak po celom terenu, gde kod malog pada koncentracije su pravili i davali nam po tri-četiri gola. Međutim, u trenutcima kada je trebalo da se prelomi utakmica, pokazali smo kvalitet i pobedili. Najvažnije je da smo uzeli dva boda. Australija je kvalitetu ispod Alžira. Mi moramo ući maksimalno skoncentrisani u duel. Uvek su te utakmice koje su unapred dobijene i najteže. Verujem u dva nova boda", dodao je Nikčević. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online