Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 29.01.2012.
18:32
Vestionline A

Srbija osvojila srebrnu medalju na EP

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope pošto je danas u finalnoj utakmici u Beogradu izgubila od selekcije Danske sa 21:19 (9:7).

Rukometaši Srbije ranije su izborili učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu. Bronzana medalja pripala je Hrvatskoj, koja je ranije danas pobedila Španiju sa 31:27 (13:12).

  

Srbija je poslednju medalju na evropskim šampionatima osvojila 1996. godine, kada je bila "bronzana". "Orlovi" su ovim rezultatom izborili plasman na Svetsko prvenstvo i izborili kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu.

Najefikasniji u tim u Srbije bio je Rajko Prodanović sa četiri gola, dok je Nenad Vučković postigao tri. Dance je predvodio Mikel Hansen sa devet golova.

Prvo poluvreme obeležile su čvrste odbrane na obe strane i malo postignutih golova. Danci su bolje počeli meč i poveli sa 2:0, a prvi gol za Srbiju dao je Rajko Prodanović posle pet i po minuta igre. U sledećem napadu rezultat je izjednačio Nikola Manojlović, ali su potom gosti ponovo poveli i do isteka 30. minuta konstantno bili u vođstvu sa jednim ili dva gola prednosti.

Najbolji strelci reprezentacije Danske u prvom poluvremenu bili su Mikel Hansen i Andres Egert Jensen sa po tri gola. Srbiju su predvodili Nenad Vučković i Prodanović sa po dva gola. U prvom delu meča istakli su se, takođe, i golmani obe selekcije, Darko Stanić i Niklas Landin Jakobsen sa po 11 odbrana.

Drugo poluvreme počelo je isto kao i početak meča, sa dva gola u mreži Srbije. Strelac oba pogotka bio je Nikolaj Markusen, da bi u 34. minutu Ivan Nikčević smanjio na 8:11. Usledili su golovi Nenada Vučkovića i Alema Toskića pa je domaća selekcija prišla na gol zaostatka.

U 47. minutu Danska je povela sa četiri razlike (16:12), ali su Prodanović, Rastko Stojković i Marko Vujin uspeli da "vrate Srbiju u meč" i ponovo smanje na gol razlike (16:17). Pobedu Dancima i titulu evropskog prvaka obezbedio je u finišu meča najbolji strelac finala Mikel Hansen, strelac četiri od poslednjih pet golova gostujuće reprezentacije. On je postigao ukupno devet golova.

Velike zasluge za pobedu Danaca ima i golman Landin Jakobsen, koji je večeras imao čak 19 odbrana. Na suprotnoj strani, Stanić je zaustavio 15 šuteva protivničkih igrača, ali naši igrači podbacili su u napadačkoj liniji.

U 52. minutu meča reprezentativac Srbije Nikola Manojlović je dobio crveni karton zbog trećeg isključenja. Do kraja srpski rukometaši uspevali su da priđu na jedan gol razlike, ali to je bilo sve što su mogli za konačnih 21:19.

Tribine Beogradske arene večeras su bile ispunjene skoro do poslednjeg mesta, međutim podrška navijača Srbije nije bila na očekivanom nivou. Domaći reprezentativci, ipak, su na kraju meča pozdravljeni uzvicima "šampioni, šampioni".

Za olimpijsku vizu sa Španijom, Poljskom i Alžirom
 

Rukometna reprezentacija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru a učešće na Olimpijskim igrama Londonu protiv selekcija Španije, Poljske i Alžira.

Taj turnir je na programu od 6. do 8. aprila u Madridu, gde će olimpijsku vizu za London izboriti dva prvoplasirana tima. Srpski rukometaši prvu utakmicu igraju protiv domaćina Španije, a potom slede mečevi protiv Alžira i Poljske.

Poslednji put srpski rukometaši su igrali na Olimpijskim grama 2000. godine u Sidneju.

Preostala dva kvalifikaciona turnira biće održana u Geteborgu i Zagrebu. Reprezentacija Švedske će igrati protiv Mađarske, Makedonije i Brazila, dok će protivnici Hrvatske biti Island, Čile i Japan.

Direktno učešće na Igrama u Londonu obezbedili su svetski prvak Francuska, Južna Koreja (Azija), Tunis (Afrika), Argentina (Amerika), Danska (Evropa) i domaćin Velika Britanija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2012. 18:46
lavovi i dalje ste ponos srbije!!!ZA NAS CETE UVEK BITI PRVI JER STE SE STVARNO BORILI BRAVO MOMCI
Nedelja 29.01.2012. 19:11
Cestitke sportskoj naciji Srbija !!!
Nedelja 29.01.2012. 18:58
Огроман успех наших рукометаша, цело првенство су одиграли одлично, али на крају нису издржали притисак финала и Данска је заслужено победила. Свака част момци, сребро за дику и понос!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online