Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.01.2010.
23:20
Vestionline A

Hasanefendić: Pobedićemo Austriju za drugi krug

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Sead Hasanefendić izjavio je da je razočaran porazom njegovog tima od Danske rezultatom 28:23 u meču drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

"Krenuli smo u utakmicu sa velikom ambicijom i sa velikom željom da obezbedimo prolaz u drugi krug. Zamisao je bila da jednom agresivnog igrom, koja eventualno ne odgovara Danskoj osvojimo lopte sa kojima ćemo kasnije napraviti pozitivan rezultat. To nam je bila želja i tako smo se pripremali. Međutim, na terenu se pokazalo nešto drugo", rekao je Hasanefendić i dodao:

"Nismo imali heroje na večerašnjem meču, ni veliku pomoć golmana. Sudije su malo cepidlačile i naravno da smo svi razočarani. Bekovska linija je bila jako spora, stajali su na velikoj daljini od gola, a pokušavali sa individualnim akcijama nešto da urade, bez pravih šansi za šut na gol. To nije bilo dobro. Čestitam ekipi Danske. Razočaran sam što nismo večeras uspeli, ali okrećemo se meču sa domaćinom. Pobedićemo Austriju i ući u drugi krug", dodao je strateg Srbije.

Selektor Danske Ulrik Vilbek rekao je da utakmica sa Srbijom nije bila laka za njegov tim.

"Ne bih rekao da je utakmica sa Srbijom bila laka. Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu. Ne bih ulazio u neke pojedinosti, ali sam prezadovoljan što smo nastavili sa nizom pobeda", rekao je selektor Danske Ulrik Vilbek.

Rukometaš Srbije Petar Nenadić izjavio je da je naša selekcija zasluženo poražena, jer je loše igrala u napadu i odbrani.

"Jako loše smo otvorili i ovu utakmicu, kao i meč sa Islandom. Ne delujemo kao tim, teški smo u nogama, ne ličimo na sebe i ne ličimo na ekipu koja je jako dobro igrala u pripremnom periodu. Imamo dva dana da se oporavimo i vratimo u život za utakmicu sa Austrijom. Taj duel je biti ili ne biti. Ne želim da komentarišem suđenje, ali očigledno je da je problem u nama", rekao je Nenadić.

Našoj selekciji je za siguran plasman u drugi krug takmičenja neophodna pobeda nad domaćinom kontinentalnog šampionata.

"Ne mogu da verujem da nam se drugi put dešava ista stvar, a to je loš početak utakmice. Mislim da je jako teško bilo posle jednog iscrpljujućeg duela sa Islandom gde smo se vratili u život, da ponovimo istu stvar i vratimo se u igru protiv Danske. Oni su mnogo iskusniji, imaju mnogo ovakvih utakmica iza sebe. Iskreno se nadam da se na meču sa Austrijom neće ponoviti ovakav početak", rekao je Nenad Vučković.

Mečevi trećeg kola u Grupi B biće odigrani u subotu, 23. januara, a sastaće se Danska - Island i Srbija - Austrija (18h).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online