Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 15.12.2012.
18:38
Vestionline A

Rukometašice Srbije stale u polufinalu

Ženska rukometna reprezentacije Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je danas u polufinalu poražena od Crne Gore sa 26:27.

Velika borba završena pobedom Crnogorki

Reprezentacija Crne Gore drugi je finalista Evropskog prvenstva za rukometašice. Posle velike borbe u Beogradskoj areni selekcija Srbije je poražena sa 27:26 i u nedelju će igrati protiv Mađarske za bronzanu medalju, dok će se za titulu boriti Crna Gora i Norveška koja je deklasirala Mađarsku 30:19.

Početak meča pripao je našim reprezentativkama koje su povele sa 2:0, ali izabranice Dragana Adžića ekspresno su okrenule na 2:3. I naredni minuti meča protekli su u boljoj igri Crne Gore, koja je polovinom prvog poluvremena povela i sa četiri gola razlike (4:8). Ipak, Srpkinje nisu dozvolile da se rivalke značajnije odlepe i četiri minuta kasnije stižu na 'gol razlike 8:9.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena, naš tim je igrao sve bolje i pogotkom sjajne Biljane Filipović stiže i do vođstva od tri gola razlike - 14:11. Odlično je u tom periodu igre branila mlada Jovana Risović od sedam udaraca zaustavila je pet, ali u samom finišu prvog poluvremena dve greške naših, Crnogorke kažnjavaju za 14:13.

Najefikasnija u srpskoj ekipi sa sedam golova - Biljana Filipović

Početkom drugog poluvremena, reprezentativke Crne Gore ponovo prelaze u vođstvo koje nije bilo ubedljivo, kretalo se do dva gola razlike, sve do 49. minuta kada je Bilja Filipović ''dalekometnom paljbom'' izjednačila na 21:21.

Ipak, naš tim nije uspeo da ponovo preuzme vođstvo, Crnogorke su vratile prednost od dva gola razlike i tu prednost održavale do poslednjeg minuta meča. A onda, Andrea Lekić smanjuje na 27:26, zatim su naše uspele da se odbrane i imale dvadesetak sekundi da organizuju poslednji napad i izbore produžetke.

Selektor Saša Bošković je uzeo tajm-aut, posle čega je Filipović imala situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali nije uspela da svoju odličnu partiju kruniše golom za izjednačenje. Ostalo je 27:26 za Crnu Goru, koja će u finalu igrati protiv Norveške, dok Srbiji ostaje borba za bronzu protiv Mađarske.

Srbiju je predvodila Biljana Filipović sa sedam golova, kapiten Andrea Lekić postigla je pet, a Sanja Damnjanović četiri. Najefikasnija u ekipi Crne Gore bila je Milena Knežević sa osam pogodaka.

Utakmici u beogradskoj Areni prisustvovalo je oko 12 i po hiljada ljudi, što je novi rekord posećenosti jednog meča u istoriji Evropskog prvenstva u rukometu za žene.

Srbija će sutra od 14.30 sati u beogradskoj Areni igrati protiv Mađarske za treće mesto i bronzanu medalju, dok će Crna Gora dva i po sata kasnije igrati sa Norveškom za titulu šampiona Evrope.

Subota 15.12.2012. 18:58
E jbg falilo nam je i srece malo...Tomasevic nam se nije nesto razbranila a Srpkinje iz Crne Gore su skoro sve pogadjale u drugom poluvremenu.Sve u svemu,cestitam i jednim i drugim Srpkinjama.
Subota 15.12.2012. 20:27
Резултат утакмице је СРБИЈА - Србија 26:27
Subota 15.12.2012. 19:53
Ma sve cestitke devojkama na postignutom rezultatu. Nema veze sto su stale ovde, pokazale su da mogu i vise. Ima vremena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online