Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 16.12.2012.
17:48
Beta A

Rukometašice: Žalimo zbog poraza

Reprezentativke Srbije u rukometu istakle su da je u porazu od Mađarske u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu zakazala odbrana, koja ih je krasila tokom celog takmičenja.

Moramo biti zadovoljni - Sanja rajović

"Čestitam Mađarskoj, zaslužili su broznu, igrali su dobro poslednjih 10 minuta. Mi smo se borili od prve utakmice, nije nas bilo nigde poslednjih godina i moramo da budemo ponosni na sebe, iako nismo uspele da osvojimo medalju, rukomet se vratio u Srbiju", rekla je kapiten Andrea Lekić posle poraza sa 41:38.

Levi bek Sanja Damnjanović istakla je da je odbrana zakazala, iako je bila odlična tokom celog turnira.

"Tužne smo, zaslužile smo bronzu, jer smo ostavile srce na terenu, bile smo fantaične. Čitav turnir krasila nas je odbrana na čelu sa sjajnim golmanima, a to je danas zakazalo. Ovo je podstrek za nas, iako će narednij nekoliko dana biti teški, dok se ne slednu utisci", rekla je Damnjanovićeva.

Biljana Filipović je rekla da je previše "škripelo" u odbrani.

"Šta da kažem, četvrte smo... Mnogo je škripalo u odbrani, previše... Uspeli smo da se nekako vratimo u utakmicu, ali na žalost nismo uspele", rekla je Filipović.

Pivotmen Sanja Rajović rekla je da srpske rukometašice moraju da budu zadovoljne plasmanom, iako je svima veoma žao zbog poraza.

"Katastrofa... Mnogo mi je žao i mnogo mi je teško, ali i pored svega toga moramo da budemo zadovoljne dokle smo stigle na ovom takmičenju. Posle toliko godina neuspeha konačno smo nešto uradile i dogodine ćemo se boriti za medalju na prvenstvu sveta", rekla je Rajović.

Marina Dmitrović je kazala da velika borba njenih saigrača nije bila dovoljna za pobedu protiv Mađarske.

"Borile smo se, ali to očigledno nije bilo dovoljno i ostaje veliki žal za tom medaljom. Kada pogledamo da nas do sada nigde nije bilo, onda je u redu ovaj rezultat, ali smo ipak imali šansu koju, na žalost, nismo iskoristili", kaže Dmitrović.

Srpski selektor Saša Bošković rekao je da je tužan zbog neosvojene medalje, ali da je i ponosan.

"Jako sam tužan jer nismo osvojili medalju, ali sam ponosan jer predvodim ovakvu reprzentaciju. Puno mi je srce jer su od prvog do poslednje utakmice pokazale koliko vole ovu zemlju. Šteta što nismo uzeli medalju, mislim da smo zaslužili, s obzirom kako smo igrali, ne samo ovaj meč, već čitavo prvenstvo", rekao je Bošković.

Bez obzira što ostaje veliki žal za medaljom, Srbija treba da bude ponosna na svoje dame koje su postigne daleko više nego što je iko očekivao pre ovogo takmičenja u kojem je bio cilj plasman u drugu fazu takmičenja.

Naše rukometašice će već naredne godine imati priliku za popravni pošto će Srbija 2013. godine biti domaćin Svetskog šampionata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.12.2012. 20:38
Свака вама част ,ви сте наша дика и понос!Свима којима је ово мало нека се запитају шта су они урадили у свом животу.Браво ,браво ,браво!!!!
Nedelja 16.12.2012. 19:05
Nikakva katastrofa! Biti četvrti u Evropi u rukometu to je fantastično! Čestitka igračicama. Za Srbiju to ravno zlatu.
Nedelja 16.12.2012. 20:12
Kakva bre katastrofa svaka im cast za htenje i borbenost. Ako se neko svim srcem bori za svoju drzavu zasluzuje samo pohvale. Bravo devojke, vi cete uvek biti nase "zlatne devojke".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online