Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.07.2014.
00:02
Beta A

RSS uručio pomoć klubovima oštećenim u poplavama

Rukometni savez Srbije je uručio materijalnu pomoć klubovima koji su pretrpeli štetu tokom majskih poplava, i nastaviće da pomaže klubovima u fazama.

 

Klubovi BASK, Prva iskra, ORK Barič i ženski klub Radnički iz Obrenovca su dobili po dve garniture dresova i po 10 lopti.

Upravni odbor RSS je odlučio ranije da se prihod od utakmice reprezentacije u Nišu, 7. juna protiv Češke u muškoj i 15. juna protiv Slovenije u ženskoj konkurenciji bude usmeren za pomoć klubovima koji su pretrpeli štetu u poplava.

"Nekada i ovako teški događaji mogu biti povod za dobra i humana dela. Rukometni savez Srbije opredelio se da pomoć pruža u dva pravca: prvi da pratimo put Vlade Republike Srbije, kroz razna učešća smo im se priključili, a drugi pravac jeste da direktno pomognemo klubovima. Zbog specifičnosti situacije nama je cilj da pomognemo prvenstveno rukometnim klubovima sa dugogodišnjim iskustvom u malim sredinama koji su pretrpeli veliku štetu od poplava. Lopta i dres znače puno
na početku", rekao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

On je pozvao i druge klubove da se obrate RSS za pomoć u rekvizitima za početak nove sezone.

RSS je ranije uplatio novac na račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima i tako se odazvao na opšti poziv za pomoć. Svetska rukometna federacija (IHF) uplatila pomoć od 15.000 švajcarskih franaka, dok je Evropska rukometna federacija (EHF)
pomogla sa 6.000 evra u opremi. Rukometni savez Austrije je donirao 1.000 evra, a Češka federacija 2.000 evra.

Novčano su pomogli i članovi RSS, klubovi, okružni i opštinski savezi, strukovne zajednice, koji su sakupili 330.000 dinara u novcu i oko 200.000 dinara u robi. Zaposleni u RSS, nosioci nacionalnih priznanja, stipendisti Ministarstva omladine i sporta su sakupili oko 350.000 dinara, a reprezentativac Slaviša Đukanović je isporučio šleper robe sa oko 12 tona pomoći.

Rukometni klubovi iz Obrenovca, Bariča i Beograda, kojima je uručena pomoć u vidu dresova i rukometnih lopti, znatno su oštećeni tokom poplava. Nekima su uništeni tereni i hale, kao i oprema i rekviziti.

RSS je još jednom zahvalio svim rukometašima, rukometnim i medicinskim radnicima, trenerima, klubovima i službenim licima koji su tokom trajanja vanredne situacije pomagali ugroženom stanovništvu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online