Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.01.2011.
13:32 >> 14:23h
Vestionline A

Marej na Đokovića u finalu AO

Britanski teniser Endi Mari je danas u drugom polufinalu Australijen opena pobedio Španca Davida Ferera sa 3:1 u setovima, 4:6, 7:6, 6:1, 7:6.

Mareju je trebalo tri časa i 46 minuta da pobedi Ferera

Britanac Endi Marej pobedio je Španca Davida Ferera rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 7:6(2), 6:1, 7:6(2) i tako izborio plasman u finale prvog grend slem turnira sezone, Australijan Opena u Melburnu gde će u nedelju sastati sa Srbinom Novakom Đokovićem, koji je bio bolji od Rodžera Federera.

Ferer je kao sedmi nosilac mnogo bolje započeo duel. Imao je inicijativu, dok je Marej na startu imao veliki broj neiznuđenih grešaka. Iako je poveo sa 4:3 uz brejk viška u prvom setu, Marej je prokockao prednost i dozvolio Špancu da preokrene rezultat (6:4).

U drugom setu viđena je izjednačena igra. Marej je odmah napravio brejk, ali je usledio odgovor Španca koji je izjednačio na 1:1. Do 11. gema nije bilo "brejkova", ali je Španac u nekoliko navrata propustio prilike da dođe do istog (propustio i set loptu kod 5:4). Na kraju je Marej bio taj koji je ponovo prvi oduzeo servis protivniku, poveo je sa 6:5, ali se Španac nije predavao, napravio je "ribrejk" i uveo taj dei igre u "taj-brejk" gde je Marej bio ubedljiv i slavio je sa 7:2.

David Ferer nije mogao da parira raspoloženom Mareju

U trećem setu se odnos snaga potpuno promenio. Marej je počeo česće da izlazi na mrežu, miksuje udarce, što je potpuno izbacilo iz igre Španca. Peti nosilac je sa dva oduzeta servisa lako slavio sa 6:1. Na otvaranju četvrtog seta Marej odmah dolazi do prednosti od brejka (2:0), posle čega se Španac našao skoro u bezizlaznoj situaciji. Ipak, sa igrom "na sve ili ništa" Ferer je uspeo da se vrati u meč i izjednači na 2:2. Borba nerava i živaca nastavljena je iz gema u gem, a pošto prilika za brejk više nije bilo, i četvrti set je morao da odluči "taj-brejk". U tom delu igre ponovo je dominirao Marej, koji sa nekoliko fantastičnih poena pobedio sa 7:2 i tako za 3 sata i 46 minuta igre rešio veoma kvalitetno i uzbudljivo polufinale.

Mareju će ovo biti drugo uzastopno finale u Melburnu (izgubio od Federera) a treće u GS u karijeri. Ferer je imao mnogo prilika da više namuči Mareja, bio je na korak od vođstva od 2:0, a ključ poraza u četiri seta je svakako odnos osvojenih brejk lopti (5/18).

Marej će u finalu u nedelju od 09.30 igrati protiv Đokovića, koji je sa 3:0 pobedio Švajcarca Rodžera Federera, i koji se nalazi u vrhunskoj formi. Iako Đoković vodi protiv Mareja sa 4:3 u pobedama, peti igrač sveta dobio je prethodna tri duela sa trećim teniserom sveta.

Marej: Očekujem oštro finale

 

"Očekivao sam težak meč, David je neverovatan sportista. On je u neverovatnoj formu, kao zid je, nemoguće ga je probiti. Počeo sam malo nervozno", rekao je Mari, koji je u drugom setu uspeo da spasi set loptu.

 

"Nećete mi verovati, nisam bio svestan rezultata, mislio sam da je 4:3. Bio sam koncentrisan na igru, možda mi je to pomoglo. Dobro sam igrao, David je posle izgubio ritam, a ja sam pogađao udarce", dodao je Britanac.

 

Peti teniser sveta rekao je da je imao problema sa povredom leve noge, ali da je to u završnici turnira normalno.

 

"U ovoj fazi svi imaju probleme, pošto su turniri fižički mnogo zahtevni. Idem odmah u kadu sa ledom da se oporavim", rekao je Mari.

 

On je dodao da očekuje oštar meč protiv Đokovića.
"U prvom finalu nisam znao šta se dešava ni koji je rezultat. U sledećem je bilo bolje, a nadam se da će sada biti još bolje. Verovatno će u nedelju biti lakše nego u prethodna dva finala protiv Federera. Biće teško, Novak igra dobro u Melburnu", rekao je Mari.

 

"Sličnih smo godina, sličnog iskustva, prijatelji smo. Mnogo puta smo trenirali zajedno tako da nekih tajni nema. Očekujem oštar meč", dodao je Mari.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online