Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.11.2009.
19:44 >> 13:34h
Vestionline, Sportservis A

Troicki i Đoković igrali za Banjalučane

Srpski teniseri Viktor Troicki i Novaka Đoković odigrali humanitarni meč u Banjaluci, a sav prihod od spektakla biće uplaćen u fond za izgradnju igrališta za decu sa invaliditetom u okviru gradskog Zavoda "Dr. Miroslav Zotović".

Od samog starta meča, u kojem rezultat nije bio važan, bilo je jasno da publika neće otići kući razočarana. Naime, Đoković i Troicki su bili veoma raspoloženi, pa su u jednom trenutku, na oduševljenje posetilaca, odigrali i partiju nožnog tenisa sa fudbalskom loptom.

Srbijanski teniseri su se, tokom celog meča, grlili i ljubili sa decom koja su stalno ulazila na igralište, a čak su i skupljači loptica uzimali rekete u ruke. Teniseri su se, navodno, "svađali" sa sudijama oko "spornih" auta, a stradale su i okolne reklame. Zbog toga im je glavni arbitar susreta Srđan Svjetlanović izrekao opomenu.

Mada je susret bio daleko od takmičarskog dvoboja, publika je imala prilike da vidi i medicinski tajm-aut, koji je zatražio Troick, navodno zbog povrede. Bilo je i međusobnih "prozivki" dvojice protivnika, pa je atmosfera u dvorani povremeno ličila na finale nekog "gran slem"-turnira.

Pre spektakla u "Boriku", premijer Republike Srpske Milorad Dodik i ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević priredili su za Đokovića i Troickog prijem, na kojem su im čestitali na izvanrednim rezultatima u upravo završenoj takmičarskoj sezoni.

Đokoviću je ovo prva poseta Banjaluci, ali treći reket sveta je istakao da je svestan koliku podršku ima u gradu na Vrbasu.

"Prvi put sam u Banjaluci, ali sam u kontaktu sa ljudima koji ovde žive i oni su mi pričali koliko ljudi ovde vole tenis i da prate moje mečeve. Drago mi je što smo došli ovde i to zadovoljstvo ćemo podeliti sa građanima Banjaluke i RS", rekao je Đoković.

On je istakao da mu je izuzetno drago što će sa Troickim pomoći deci u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci.

Prodajom ulaznica za meč Đoković - Troicki prikupljeno je 34.000 konvertabilnih maraka (oko 17.000 evra), a pobedu je odneo slabije rangirani teniser sa 7:6.

"Iznenađen sam što je naš meč privukao ovoliku pažnju. Nadam se da smo pomogli ovoj deci i da se publika u Banjaluci dobro zabavila", rekao je Troicki.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online