Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.05.2011.
09:52
Vestionline, Blic A

Mediji: "Novak nepobedivi"!

Svi svetski, a pogotovo španski elektronski mediji ispratili su velikim naslovima, novi neverovatni trijumf Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u Rimu.

Nepobediv, nezaustavljiv, nenadmašan, ... - Nole

Još tokom prenosa komentatori TVE nagoveštavali su poraz Nadala uz niz komplimenata na račun igre i udaraca srpskog tenisera, a kao jedinu šansu Nadala na Rolan Garosu videli su eventualni meč u pet setova gde bi snaga španskog igrača mogla da dođe do izražaja.


U elektronskim izdanjima novina listova "As" i "Sport" upotrebljen je isti termin "Inviktus" (nepobedivi). "As" u naslovu kaže da je "Inviktus Djoković pobedio impretarora Nadala", "Marka" piše "Veliki Rafa, ogromni Đoković", "Mundo Deportivo" u naslovu kaže da je Đoković "ponovo skinuo sa trona Nadala", dok "El Pais" uz sliku Đokovića koji ljubi pehar u naslovu konstatuje: "Nezaustavljiv"!

"Nema veze što je igrao tri sata prethodnog dana ili što je na drugoj strani mrežice najbolji igrač na šljaci u istoriji. Đokoviću polazi za rukom sve što poželi. On je igrao hrabro, pun samopouzdanja. Ovo nije pitanje tenisa, već glave. Bez obzira na sve, momak sa Balkana je uspeo da sruši mit o Nadalu i šljaci", piše španski ABC.

Italijanski mediji pišu o "zvezdanom Novaku" kao o nekome čiji su udarci uvek jači i precizniji od rivalovih u odlučujućim trenucima. "Gazeta delo sport" navodi da je "Novak postao kralj, pred kojim se Nadal ponovo poklonio".

Eurosport piše da je "Nepobedivi Đoković ponovo trijumfovao" i dodaje da srpski teniser nije pokazao ni trunku umora, iako je kasno završio polufinale.

"Đoković je ponovo demonstrirao neverovatnu formu i pobedio je Nadala u četvrtom uzastopnom finalu rezultatom 6:4, 6:4", piše Eurosport.

Teško izmišljati nove superlative o Novaku

Američki sportski kanal 'ESPN' osvrnuo se na sedmu uzastopnu titulu ove sezone najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i tvrdi da više ne postoji superlativ kojim može da se opiše neverovatna igra koju pruža Srbin ove sezone.

"Sve teže je izmišljati nove i jedinstvene superlative koje zaslužuje Novak Đoković. Šta reći o igraču koji je potpuno preporodio svoju karijeru i to tako da sada piše istorijske rezultate? Ne mnogo. Mi odustajemo, predajemo se. Nema više reči. Nepogrešivi Novak Đoković zaslužuje mnogo više, ali s obzirom na to što ga prati ceo svet, svaka titula je potrošena, svaka pohvala iscrpljena tokom transformacije velikog igrača u apsolutno elitnog".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.05.2011. 11:16
Ноле, па ти ниси нормалан! Зар не видиш, да више немају речи да величају твоје победе! Све су их већ истрошили! Како ће хлеб да зарађују? Измисли неке нове похвалне речи за себе, нема смисла да гладују! Нека прошире мало свој речник! Или нека им Иванишевић каже шта да пишу, ако има шта да каже! Он је увек ширио "паметне" идеје о теби!
Ponedeljak 16.05.2011. 15:25
Nole Bog te lagoslovio, hvala Bogi i tebi za ovu radost i ponos sto nam priredi !!! A "ostali " nek gledaju kako mali narod ima velike ljude !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online