Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Nedelja 03.07.2011.
17:45 >> 19:06h
Vestionline A

Novak Đoković osvojio Vimbldon!

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković osvojio je najprestižniju titulu u karijeri, pošto je trijumfovao u finalu Vimbldona protiv Španca Rafaela Nadala rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:1, 1:6, 6:3!

Dominacija

Ovo je bio 26. međusobni duel srpskog tenisera, a 12. trijumf Đokovića. Srbin je trijumfom u Vimbldonu stigao do 26. titule u karijeri, a osme u ovoj sezoni. Novak je pobedom na Otvorenom prvenstvu Engleske osvojio treću gren slem titulu u karijeri, posle dva trofeja na Australijan openu.

Španac, koji je branio titulu na Vimbldonu, ostao je na 46. osvojenih trofeja u karijeri. Srbin će od ponedeljka i zvanično preuzeti prvo mesto na ATP listi.

Nadal je bolje ušao u meč, a Đoković je zbog važnosti meča bio pomalo stegnut. U prvih pet gemova prvog seta nije bilo prilika za brejk. Oba tenisera su sigurno osvajala gemove na svoje servise, bez prilika za brejk u naredna četiri gema. Nadal je u desetom gemu imao 30:0, ali je tada promašio nekoliko prvih servisa i Novak je to iskoristio. Srpski teniser je iskoristio prvu set loptu za 6:4 i vođstvo od 1:0.

Đoković je briljirao u drugom setu i brzo stekao prednost od 3:0 u gemovima. Španac je potom smanjio na 3:1, ali je srpski teniser još jednom serijom od tri uzastopna gema došao do 6:1 i prednosti od 2:0 u setovima.

Španski teniser je tek u trećem setu prikazao pravu igru. Nadal je iskoristio nekoliko vezanih grešaka Đokovića i poveo 3:0. Nadal je dominirao do kraja trećeg seta, koji je na kraju dobio ubedljivo 6:1.

Nadal je na početku četvrtog seta propustio nekoliko prilika da napravi brejk, ali je Đoković uz dosta muke poveo 1:0. Srpski teniser je zaigrao angažovanije u drugom gemu i oduzeo gem na servis rivala. Španac je u trećem gemu uzvratio ribrejkom i smanjio prednost Đokovića na 2:1.

Rafa je izjednačio na 2:2, a potom su oba tenisera osvojila po jedan gem. Srbin, koji će od ponedeljka i zvanično preuzeti prvo mesto na ATP listi, poveo je 4:3, a onda je napravio još jedan brejk za 5:3. Srpski teniser je potom na svoj servis stigao do zaslužene titule na Vimbldonu.

Beograđani slave!

 

Đokovićev trijumf na imbldonu prouzrokovao je eksploziju oduševljenja među Beograđanima. Odmah po završetku fantastičnog i uzbudljivog meča zaorili su se uzvici "Nole, Nole, Srbija, Srbija", a do tada primetno opustele ulice u centru grada spontano su ispunili automobili sa uključenim sirenama, okićeni zastavama.

 

U prepunim baštama kafića atmosfera podseća na vreme kada su državne fudbalske i košarkaške reprezentacije učestvovale na prvenstvima sveta. Kada je Đoković osvojio odlučujući poen, zaorilo se "Srbija, Srbija, Nole majstore", a mahom mladi uz pesmu i skandiranje ispunili su ulice u centralnom delu Beograda.

 

Na Trgu republike, tradicionalnom mestu okupljanja posle velikih uspeha naših sportista, već se okupilo više stotina ushićenih mladića i devojaka. Ogrnuti državnim zastavama, uz pesmu otpozdravljaju vršnjacima iz otvorenih automobila koji kruže okolnim ulicama i sirenama stvaraju karnevalsku atmosferu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2011. 17:51
No.1vak !!! Bravo majstore!!!
Nedelja 03.07.2011. 18:04
Hvala Braticu za svu srecu koju nam dajes..Familijo svih Srba..Zelim ti da nocas napravis bar jedno malo Srpce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online