Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 03.07.2011.
18:51 >> 20:49h
Vestionline A

Beograđani proslavili trijumf Đokovića

Trijumf Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u finalu gren slem turnira u Vimbldonu prouzrokovao je eksploziju oduševljenja među Beograđanima.

Ovako uglavnom izgleda Beograd kada igra Novak Đoković

Odmah po završetku fantastičnog i uzbudljivog meča zaorili su se uzvici "Nole, Nole, Srbija, Srbija", a do tada primetno opustele ulice u centru grada spontano su ispunili automobili sa uključenim sirenama, okićeni nacionalnim zastavama.

U prepunim baštama kafića atmosfera podseća na vreme kada su državne fudbalske i košarkaške reprezentacije učestvovale na prvenstvima sveta.

Još za vreme meča ođednom su svi postali stručnjaci, ovoga puta za tenis, pa su se mogli čuti saveti kako bi Novak trebao da odigra naredni poen.

"Šalji mu lopte na bekhend, tu je Nadal slabiji. Novače, ne možeš tako sa njim", nervirali su se posmatrači.

Na ulicama je bilo malo mladih, koji su prikovani za TV ekrane netremice posmatrali duel dva vrhunska tenisera.

Prolaznici su zastajali na trenutak, čekali da se završi zanimljiv poen, a zatim užurbanim hodom nastavljali da završe svoje obaveze. Iz kafića su se mogli čuti uzdasi, mnogi su se hvatali za glave, ali su na kraju, poput Đokovića, sa podignutim rukama i čvrsto stegnutim šakama proslavljali poene fantastičnog srpskog asa.

Kada je Đoković osvojio odlučujući poen, zaorilo se "Srbija, Srbija, Nole majstore", a mahom mladi uz pesmu i skandiranje ispunili su ulice u centralnom delu Beograda.

 

Vozači autobusa, taksija i ostali učesnici u saobraćaju trube kroz ceo grad i na taj način proslavljaju novu pobedu srpskog teniskog majstora, od ponedeljka zvanično prvog igrača sveta.

Na Trgu republike, tradicionalnom mestu okupljanja posle velikih uspeha naših sportista, već se okupilo više stotina ushićenih mladića i devojaka.

Ogrnuti državnim zastavama, uz pesmu otpozdravljaju vršnjacima iz otvorenih automobila koji kruže okolnim ulicama i sirenama stvaraju karnevalsku atmosferu.

Svečani doček u ponedeljak od 20 časova

 

Najbolji teniser sveta Novak Djoković doputovaće sutra iz Londona u Beograd, a svečani doček biće organizovan od 20 sati na platou ispred gradske Skupštine, potvrđeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

 

"Sutra dolazim u Beograd, kako bih sa svojim zemljacima proslavio titulu i mesto broj jedan", izjavio je Djoković na zvaničnoj konferenciji za novinare posle osvajanja trofeja u Vimbldonu, gde je u finalu pobedio Rafaela Nadala sa 3:1.

 

Djoković će od ponedeljka zvanično preuzeti mesto broj jedan na rang listi najboljih tenisera sveta.

I Srpska slavi

Odmah po završetku velikog Đokovićevog trijumfa na vimbldonskoj travi, u svim gradovima Republike Srpske počelo je slavlje, a kolone automobila okićene srpskim zastavama i uz zvuke sirena kruže ulicama.

Ogrnuti srpskim zastavama i uz pesmu, navijači otpozdravljaju iz otvorenih automobila, a čuju se i uzvici "Nole, Nole, Srbija, Srbija".

Brojni ljubitelji srpskog tenisera najvažniji meč u njegovoj karijeri pratili su u ugostiteljskim objektima širom Srpske u kojima su po završetku meča nastavili slavlje.

Engleski navijači u Beogradu bodrili Đokovića

 

Finale Vimbldona u Beogradu je pratila i grupa engleskih navijača, obučenih u belo, sa maskama legendarnog Šveđanina Bjerna Borga, petostrukog šampiona Otvorenog šampionata Engleske.

 

Englezi, koji su se pozicionirali u jednom od kafića na Obilićevom vencu, emotivno su propratili gotovo svaki poen, a posebno onaj poslednji kada je Đoković ostvario svoje snove i postao šampion Vimbldona.

 

Naravno, nije izostalo ni nazdravljanje uz pivo.

"Srbija, Srbija, Novak, Novak", skandirali su raspoloženi i euforični Englezi.

 

Jedan od prilično "zagrejanih" pivom ipak je bio u stanju da prokomentariše meč.

"Nole je najbolji, bolji je i od našeg Mareja. Nadamo se da će u nekoj od sledećih godina pustiti Endija da bar jednom pobedi na Vimbldonu", rekao je mladić koji se predstavio kao Džejms iz Londona.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2011. 20:25
Срећан сам због великог успеха, али немам шта да славим кад ми се пред очима распада држава и нестаје мој народ.
Nedelja 03.07.2011. 20:05
Zabole me Kara sta beogradjani rade..Iz tog izdajnickog gnezda samo zlo dolazi Srpskim Zemljama
Nedelja 03.07.2011. 22:00
Ovde se slavi Novakova pobeda a ne onog obelezenog psiho manijaka sto je bio na tribinama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online