Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 03.07.2011.
20:02
Vestionline A

Mediji: "Novi kralj je krunisan na Vimbldonu!"

Svi svetski mediji kao udarnu vest preneli su informaciju o trijumfu Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u finalu Vimbldona!

Ko je svetski šampion!

Američke, španske, britanske i gotovo sve ostale medijske kuće širom sveta ocenile su da je Srbin, koji je dva dana ranije plasmanom u finale obezbedio mesto broj 1 na ATP listi, pobedom nad Nadalom 3:1 u Londonu dokazao da je zaista najbolji teniser sveta u ovom trenutku.

Španska "Marka" izveštaj s meča naslovila je sa "Samo broj 1 može sa Nadalom" i istovremeno iskazuje razočaranje zbog poraza njihovog tenisera, ali i divljenje prema našem igraču.

Španske novine podsećaju da je Djoković prvi teniser u istoriji koji je uspeo pet puta uzastopno da dobije Nadala. Utešno se zaključuje da su "na mestu broja jedan, ustvari, dvojica tenisera čije rivalstvo tek predstoji".

"As" je napisao da je "Đoković krunisan na Vimbldonu", dok je čuveni francuski "Ekip" ocenio da je sada "Đoković apsolutni kralj". 

"Đoković je apsolutni monarh" i da je danas pokazao "novu dimenziju svog raskošnog talenta".

"U odbrani, Đoković je izuzetan, jer savršeno pokriva ceo teren U napadu, Đoković ima svojstvo da iskoristi brzinu i snagu protivnika", komentariše autor teksta ključne kvalitete najboljeg tenisera Srbije i sveta.

U izveštaju britanske državne televizije BBC navodi se da je "Superiorni Djoković svrgnuo Nadala".

"Đoković je fenomenalnom pobedom nad Nadalom u finalu Vimbldona dokazao da je najbolji na svetu", kaže se u tekstu Bi-Bi-Si-ja i dodaje da je srpski teniser "okončao vladavinu dosadašnjeg vimbldonskog kralja", koji će i formalno "abdicirati" u ponedeljak.

Pobedu Đokovića na Vimbldonu na naslovnice svojih veb-stranica stavili su i "Njujork tajms", CNN, "Gazeta delo sport", "Korijere delo sport"...

Srpski teniser Novak Đoković je, pobedom u Vimbldonu, ispunio svoj veliki san, pošto je prvi put osvojio titulu na „svetoj travi“, konstatuju danas posle podne austrijski elektronski mediji.

"Đoković je bio vladar na terenu. On je bio varijabilniji, ofanzivniji, sigurniji i mnogo je bolje udarao loptu nego njegov protivnik“, konstatuje bečki dnevnik „Kurir“ na svom sajtu.

"Novak je broj jedan. I to potpuno zasluženo. On je ove godine od 48 mečeva izgubio samo jednu, i to u polufinalu Rolan Garosa protiv Rodžera Federera", dodaje list.

"Još jedan gren slem sledi ove sezone. U Njujorku Nadal brani svoju titulu, tako da se ne može očekivati promena na vrhu rang liste. A ako Djoković nastavi ovako da igra onda se ne treba uopšte baviti mogućnošću da dođe do promene", naglašavaju austrijski elektronski mediji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2011. 19:50
Bravo NOLE Kralju .BR.1
Nedelja 03.07.2011. 20:26
Nole sve cestitke,neka si ziv i zdrav i da dugo ostanes na tronu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online