Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 04.07.2011.
12:02
Vesti A

Niko ne sme da se kiti Noletovim perjem

Novak Đoković je ustoličen u nedelju na teniskom prestolu. Ne samo što je prvi Srbin, najbolji teniser na svetu, već je prvi igrač u istoriji "belog sporta" kome je to pošlo za rukom da ostvari u završnici Vimbldona.

Ovo je Novakova stvar, njegove porodice i naroda

Njegovim roditeljima Dijani i Srđanu je puno srce, najzad su dobili satisfakciju za godine ulaganja, odricanja, truda, ali i beskrajnu veru da je to bio pravi put. Upravo o tome je za beogradske medije govorio njegov otac:


"Sanjamo ovo već dvadeset godina kao porodica, sve vreme i sve ove godine smo bili uz Novaka. Videli ste i sami da ono što on radi čini najbolje na svetu".


Novak ove godine igra stvarno najbolje na svetu. Uoči finala sa Rafaelom Nadalom na Vimbldonu, za sedam meseci u 2011. doživeo je samo jedan poraz i ostvario impozantnu seriju od 41 vezane pobede. 

"Biti broj jedan u bilo čemu stvarno je fenomenalna stvar, a u ovom sportu koji je strašno cenjen i priznat u svim državama zemaljske kugle je fantastičan uspeh, nezapamćen za njega, porodicu, zemlju..."

 

Porodica najvažnija


Posle istorijskog podviga njenog sina, Novakova majka Dijana Đoković stalno je prstom pokazivala broj 1.

 

"Mnogo toga smo preživeli za za sve ove godine, ali nakraju se isplatilo. Nole je i kao mali govorio da će biti broj 1, ali znate kakva su deca i šta njima sve padne na pamet. Sad ne postoje reči kojima možemo da opišemo sreću, ali želim da istaknem da bez podrške porodice nema ništa. O tome moraju svi da vode računa, jer porodica je stub uspeha i to treba da imaju na umu svi koji žele uspeh".

Put do ostvarenja tog sna, da njihov sin bude najbolji na svetu nije bio ni malo lak, ništa nije smelo da se prepusti slučaju, niti da pokoleba dečaka koji je sa sedam godina ponosno uzdignute glave rekao da želi da bude najbolji.

"Vodilo se računa o svemu, šta jede, koliko i kad spava, šta je dobio iz matematike, šta će raditi za godinu dana..." 


Koliko je odricanja bilo potrebno da bi Novak stigao do teniskog trona?

"Strašno mnogo, ali mi smo to već zaboravili, niko nas nije terao na to, sami smo svojom voljom krenuli da se bavimo tim poslom. Namerno kažem posao jer to više stvarno nema veze sa sportom i niko nam nije kriv, niti ćemo se vraćati na to".


Bilo je dakako i teških trenutaka, pa i onda kada učini sve što je potrebno, što je bliži vrhu, put je sve teži:

"Novaku je bilo strašno krivo posle Pariza, zato što su svi navijali za Federera. To se sada opet dogodilo, u Vimbldonu svi su navijali za Congu. Kao malom sam mu govorio da da će Srbin morati da prođe mnogo teži put nego svi ostali da bi postao broj jedan na svetu. On je to shvatio kao i da mora da nađe dodatnu snagu na sve ono što već ima tolike godine".


A ima?
"Sigurno najbolju igru na svetu već nekoliko godina. Sad je to na svu sreću, svih nas zajedno, pre svega porodice i njegovog naroda, uspeo da metarijalizuje".


Rekli ste da je biti otac Novaka Đokovića danas posao, sad kad je biznis plan uspeo, šta dalje?

"Mislite li da je lako biti treći na svetu četiri godine i ostati tu i još pored toga što potiče iz siromašne i male zemlje kao što je Srbija? Nije naravno, ali kako je bio četiri godine treći, tako će četiri godine biti i prvi na svetu. Sve će dati da se to i ostvari".


Srđan Đoković još napominje:
"Ovo je Novakova stvar, njegove porodice i naroda, iskrenih ljubitelja ovog sporta i Novaka i onog što on radi, čega se sve odricao svih ovih godina da bi postao broj jedan. Najviše on, a uz njega i porodica. Niko drugi ne može i ne sme da se kiti perjem koje je rezervisano za Novaka, njegovu porodicu, narod i zemlju".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.07.2011. 12:19
Kako me je samo iritirao onaj idiot od precednika nam u publici, Zar je morao i ovakav istorijski dan da nam potamni? Odvaratan mi je ... odvratan.. Muka mi je od njih i njihovog ponašanja.. Tv ne gledam samo da ih ne vidim i on našao na finalu Wimbldona da se reklamira.. očajnik!~!!
Ponedeljak 04.07.2011. 13:01
Политичари и жути керови откачите од спорта и нашег Нолета! Бедан је начин на који тадић покушава прикупити политичке поене.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online