Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 13.09.2011.
13:13
Vestionline, Blic A

"Uragan Nole protutnjao Njujorkom"

Po završetku US opena, u čijem finalu je Novak Đoković savladao Rafaela Nadala sa 6:2, 6:4, 6:7, 6:1, svetski mediji nisu štedeli reči hvale na račun najboljeg igrača na planeti.

'Nepogoda' za sve tenisere - - Novak Đoković

"Najveći broj dece uči da igra tenis tako što lopticom gađu zid. Rafael Nadal se, po svoj prilici, u ponedeljak prisetio detinjstva tokom kog je na Majorci upravo to radio: po šesti put u ovoj godini Nadal je natrčao na neprobojni kameni zid. Novak Đoković, Srbin koji je smenio Rafu sa mesta broj jedan, jednostavno nije odustajao... Po šesti put u 2011, Nadal nije pronašao način da savlada Đokovića. Mora da se osećao kao nemoćno dete koje želi da pobedi zid", navodi se u osvrtu zvaničnog sajta ATP.

Sa druge strane, španski mediji ističu da su raniji ovogodišnji porazi, u pet prethodnih finala protiv Novaka, više nego okrnjili Nadalovo samopouzdanje.

"Novak Đoković je prosto pojeo samopouzdanje Rafaela Nadala pobedivši ga šesti put ove sezone i to tamo gde najviše boli, u finalu Grend slema, na US Openu gde je Nadal branio titulu. Senka prethodnih pet poraza koje je pretrpeo od Đokovića ove godine nadvila se nad igru Nadala u prva dva seta, iako je u trećem uspeo da uzvrati udarac zahvaljujući svojoj borbenosti", ističe “AS” koji je izveštaj naslovio rečima "Đoković ponovo razorio nemoćnog Nadala", uz opasku da je medicinski tajm aut, kog je Đoković zatražio u četvrtom setu, odlučujuće uticao na igru Španca “čiji se ritam prekinuo”.

O Rafinom samopouzdanju pisala je i “Marka”, naslovivši izveštaj sa finalima “Đoković za desetku”, pošto je trijumf na US openu doneo Noletu desetu ovogodišnju titulu, ali je i igra bila za čistu desetku.

“Nadal je u prva dva seta bio nadigran fizički, tehnički i psihički jer je Đoković igrao savršeno. U svakoj situaciji, bilo da je napadao ili se branio, bilo da je gađao levo ili desno, bio je milimetarski precizan. Uzvratio je Nadal poput pravog borca u trećem setu, a onda je Srbin sve rešio u svoju korist", navodi “Marka”.

List "Vašington post" navodi da je finalni duel Đokovića i Rafaela Nadala "više ličio na duel dva boksera teške kategorije, nego na teniski meč, pošto su obojica razmenjivali snažne udarce".

Finalni meč trajao je više od četiri sata, a srpski teniser slavio je sa 3:1 u setovima i došao do treće Gren slem titule u sezoni, a četvrte u karijeri.

"Uprkos teškoj borbi, Đoković je bio taj koji je rivalu zadao više jakih udaraca i došao do svog prvog trijumfa na turniru u Njujorku", navodi se u tekstu Vašington posta.

Američka televizija Si-En-En konstatovala je da su Đoković i Nadal još jednom priredili "čas teniskih majstorija" i navodi da je u pojedinim momentima delovalo kao da se radi o video igri.

"Obojica su u nekim trenucima imali udarce koji kao da su bili navođeni laserom. Ipak, kao i tokom cele sezone, Đoković je bio bolji i na kraju došao do željenog rezultata", ističe Si-En-En.

I Italijani su Đokoviću dali prilično prostora u svojim medijima, pa je tako “Gazeta delo sport” na naslovnoj strani istakla da je “u spektakularnom finalu Novak savladao Nadala u četiri seta i, pokazavši Rafi da mu više nije ravan ni na jednoj podlozi, potvrdio da je sa pravom najbolji na planeti”.


Francuski “Ekip” nazvao je Đokovića “uraganom” koji je oduvao Nadala i protutnjao Njujorkom.

“Meteorolozi su ovog puta pogrešili u Njujorku. Uragan koji je bio predviđen za 28. avgust prošao je Njujorkom i Flašing Medousom 12. septembra. Ime uragana - Nole”, kaže se u francuskom listu i dodaje da taj uragan “tutnji od početka godine i nema nameru da stane”.

“Prošao je kroz Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, London i Montreal, da bi sada srušio Nadala osvojivši četvrtu Grend slem titulu”, navode Francuzi.

Englezi su se takođe svrstali u red onih koji su hvalospevima opisali Đokovićev uspeh.

“Neverovatni Đoković osvojio US open”, naslov je na internet sajtu britanskog javnog servisa. BBC, pritom, ističe da je “uz nestvarnz pobedu nad aktuelnim prvakom, srpski teniser pokazao kvalitet od kog je zastajao dah”.

“Gardijan” je u svom stilu prokomentarisao novi Noletov trijumf.

“Đoković je možda još uvek kralj tenisa, ali je morao da se pomuči i to u epskim razmerama ne bi li u četiri seta na Flešing Medousu otrgao iz prstiju Rafaela Nadala njegovu jedinu preostalu titulu. Srbin ga je pobedio po šesti put u šestom međusobnom okršaju za trofej u 2011. godini, a usponi i padovi obojice tokom ovog meča bili su cena koju je valjalo platiti za jednu od najboljih završnica na Grend slemu u poslednje vreme. Neverovatan kvalitet razmene udaraca, koje su ponekad naterale lopticu da i po 30 puta pređe preko mreže, ostavili su u delirijumu 24.712 gledalaca koji su ‘navučeni’ na uzbuđenje jer su rivali u finalu iscedili i poslednju kap svoje genijalnosti”, navodi, između ostalog, “Gardijan”.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 14:44
evo sta vera u Boga cini od jednog Srbina,nepobedivog heroja kome niko nista ne moze.Bravo Nole,ponosni smo sto postojis.Od kad je poceo da nosi brojanicu i krst oko vrata Bog mu je sve dao i svi bi trebalo na njega da se ugledamo.
Utorak 13.09.2011. 13:29
Nemacke novine : Der Super-Serbe hat mit dem Sieg im US-Open-Endspiel gegen den spanischen Titelverteidiger Rafael Nadal nun auch New York erobert.
Utorak 13.09.2011. 14:39
Pravi Srbin! Svaka čast!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online