Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 27.01.2012.
17:22
Vestionline, Blic A

Marej: Novak je zaslužio finale!

Nakon iscrpljujućeg polufinalnog duela u Melburnu u kom je doživeo poraz od Novaka Đokovića, Endi Marej je istakao da srpski teniser zaslužuje da se oporavi i spremno dočeka finalni dvoboj sa Rafaelom Nadalom.

Novak je zaslužio da se odmori i pripremi za finale - Endi Marej

Španac će biti u prednosti, jer ima 24 časa više da se odmori i pripremi za finale Australijan opena sa aktuelnim šampionom Novakom Đokovićem.

“Novak se nekada dovoljno oporavi, nekada ne. Nikada ne znate šta će se desiti i znam samo da ćemo obojica biti jako umorni sutra. Nadam se da će se oporaviti kako treba, jer zaslužuje dobro finale. Da je meč za titulu u subotu, ne bih mu dao mnogo šanse. To je nesreća na US Openu, kada igrate u subotu, pa u nedelju finale. Ostaje da sačekao i vidimo“, istakao je škotski teniser.

Marej se osvrnuo i na sam tok meča (3:2) i prilike koje je propustio u finišu.

“Svakako da je ovo bio neverovatno dobar meč. Imao sam šanse u petom setu, ali sam poslao bekhend u mrežu. Ako se pogleda ceo meč, bilo je otprilike četiri ili pet ‘đuseva‘. On je promašio jedan prvi servis i servirao je jako dobro u tim situacijama, što mu je omogućilo da diktira tempo, dok sam ja diktirao u dužim razmenama udaraca. Bilo je teško na kraju, jer sam se očigledno vratio i bio nadomak brejka i teško sam izgubio i ponosam sam na način na koji sam se borio", rekao je četvrti teniser sveta.

Škot je objasnio i na kojim stvarima je najviše radio, kako bi novoj sezoni mogao da pomrsi račune vodećoj trojci.

"Pojedine stvari sazrevaju sa godinama. Osećam se psihički spremno, ali mislim da mogu da još bolji na fizičkom polju. Svakako da je to ipak mnogo bolje sada u poređenju sa prošlom sezonom. Ranije su mi govorili da igram pasivno, što mislim da večeras nije bio slučaj. Verovatno sam napravio više grešaka od njega, ali verujem da sam imao i više vinera. Čini mi se da je on u tri seta upisao svega 15 vinera. Važno je da sam se dobro kretao i diktirao mnogobrojne poene", naglasio je Marej, ali i pogrešio u proceni, jer je Novak imao dva vinera više od njega - 49:47.

Marej: Smorila me antidoping kontrola!

 

Britanski teniser Endi Marej bio je iznerviran posle polufinalnog meča na Australijan Openu protiv Srbina Novaka Đokovića, pošto je nakon duela morao da ide na doping kontrolu.

 

Marej je eliminisan sa turnira u Melburnu posle skoro pet sati iscrpljujuće borbe u kojoj je Đoković trijumfovao sa 3:2 u setovima - 6:3, 3:6, 6:7 (4:7), 6:1, 7:5.

 

"Iznervirao sam se. Znam da igrači posle meča idu na kontrolu, ali rekli su mi da moram da sačekam 30 minuta pre nego što dam krv. Želim da napustim stadion, izgubio sam polufinalni meč i zaista je frustrirajuće da prolazim sve ovo u jedan sat posle ponoći", rekao je Marej.

 

Australijski mediji primetili su da je tokom meča sa Đokovićem neko iz Marejevog tima dodao u flašu britanskog tenisera za sada nepoznatu supstancu.

 

"Ništa nedozvoljeno. To je bio moj fitnes trener, a reč je o energetskom napitku koji godinama koristim", dodao je Marej.

POVEZANE VESTI

Petak 27.01.2012. 18:46
Svaka cast Mareju ali Novak JE TENISKI BOG!
Petak 27.01.2012. 22:55
IPAK SPORTSKI KOMENTAR....BORBA JE BILA VITESKA !!!
Petak 27.01.2012. 22:52
Ne mozes momce da uzmes flasu sa tribina i pijes nesto,a da posle ne ocekujes antidoping kontrolu to bi trebao da znas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online