Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 08.04.2013.
12:37
Vestionline, Beta A

Đoković: Srbija mi je najveća motivacija

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da uvek ima veliki motiv kada igra za reprezentaciju Srbije, a da povreda koju je doživeo uopšte ne izgleda dobro, ali da još uvek nema preciznije informacije o stepenu oštećenja izvrnutog zgloba.

"Povreda ne izgleda dobro, ali valjda će biti" - Novak Đoković

Đoković je sinoć u Bojsiju, SAD, pobedio Sema Kverija sa 3:1 u setovima i obezbedio Srbiji treći poen u duelu sa SAD i plasman u polufinale Dejvis kupa.

"U tenisu su retke prilike za nastupe za reprezentaciju i od toga ne treba veći motiv. Svaki član našeg tima daje maksimum. Meč sa Kverijem je bio čudan, sa lošim početkom, u trećem gemu sam izvrnuo zglob. Nisam znao kakva je povreda i da li ću biti u stanju da nastavim da se takmičim na visokom nivou", rekao je Nole.

"Motivacija i inspiracija kada igram za Srbiju, tim, saigrači, selektor i navijači su verovatno igrali veliku ulogu u psihološkom smislu i stisnuo sam zube", dodao je.

Đoković je rekao da je tokom meča pokušavao da ne razmišlja o povredi, zbog čega je igrao oprezno prvih sat vremena.

"Pokušavao sam da se nateram da razmišljam o svakom narednom poenu i taktici, da potiskujem bol. Ali, to je gotovo nemoguće uraditi, pošto je prirodno da kada se povredite razmišljate o tome da li ćete moći da se oslonite na nogu, da li ćete moći da pružite maksimum. Verovatno su lekovi, psihička snaga i podrška učinili svoje i pomogli mi da izguram do kraja", rekao je on.

Prvi teniser sveta istakao je da je u Djevis kupu nije bitan pojedinac, već timska igra i da je pobeda u dublu, kada su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali braću Boba i Majka Brajana, bila veoma važna za konačan ishod.

"Nenad igra poslednjih 15 godina za Srbiju i svima nam je kao stariji brat. On je pod velikim pritiskom jer nikada nema istog partnera u Dejvis kupu. Ilija nas je sve iznenadio, iako smo znali da igra dobro. Bili smo zabrinuti zbog njegove fizičke pripremljenosti, jer je igrao dug meč i nastupa uglavnom u singlu, ali dokazao je da grešimo. On je odlučio pobednika sa nekoliko riterna, a Nenad je pomogao", rekao je on.

"Oni su sjajan tim. Pobedu u dublu smo slavili kao da smo ostvarili ukupnu pobedu protiv SAD, jer smo znali koliko nam taj trijumf znači", dodao je Novak.

Đoković je rekao da će biti spreman za Rolan Garos, ali da će posle pregleda biti poznato da li će igrati na turniru u Monte Karlu.

"Ima još do Rolan Garosa... Izbegao sam najteži stepen izvrnuća zgloba. Otekao je, nije oštećen, ali moram da proverim koliko je ozbiljno, nakon čega ću da procenim da li mogu da igram u Monte Karlu, koji bi bio moj prvi turnir na šljaci", rekao je on.

"Počinje sezona turnira na šljaci, na kojoj sam odrastao. Moram da donesem mudru odluku sa svojim timom. Voleo bih da igram u Monte Karlu tamo živim, volim taj turnir, optimista sam, ali ne znam da li je to realno", dodao je on.

Selekcija Srbije će od 13. do 15. septembra na svom terenu igrati protiv Kanade, u polufinalu Dejvis kupa. Kanada je sa 3:1 pobedila Italiju.

"Miloš Raonić je jedan od najperspektivnijih igrača na turu, ima snažan servis, jedan je od najboljih servera među aktivnim igračima i taj deo igre koristi kao veliku prednost. Danijel Nestor je okosnica i stub reprezentacije, mislim da nastupa toliko dugo, koliko ja imam godina. Njegovo veliko iskustvo u dublu može da im pomogne", rekao je Đoković i dodao:

"Imamo mi Nenada Zimonjića, dobro se poznaju, igrali su zajedno. I Frenk Dančević je tamo. Možda će povesti bar jednog Kanađanina" rekao je u šali Novak.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da se Đoković mnogo žrtvovao za tim.

"Teško mi je palo kada se povredio. Neverovatno koliko je spreman da se žrtvuje za svoj tim i reprezentaciju, ima izuzetan motiv. Nije preterivanje kada kažem da niko nije učinio za Srbiju, koliko je Novak učinio", rekao je Obradović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.04.2013. 13:52
Nole sampionu klanjam ti se iz postovanja,svaka cast Heroju nas,sa jednom nogom si prakticki igrao,molim Gospoda Boga da povreda nije ozbiljne prirode.Ziveo ti nama 1000 godina.
Ponedeljak 08.04.2013. 13:45
Šta se više može reći za Noleta?!On je naše nacionalno blago!Volimo ga kao člana naše porodice.Život dajem za njega.Bravo svim našim momcima iz reprezentacije.Tipsa,Ziki,Viki,Nole i Ilija su naši anđeli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online