Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.08.2013.
00:51
Beta A

Đoković: Turnir u Montrealu je jedinstven

Počinje Rodžers kup, turnir Masters serije, a najbolji teniser sveta kaže da ne razmišlja o tome ko je najveći favorit za osvajanje titule na turniru, već samo želi da se što bolje spremi za prvi meč.

U Montrealu osvojio svoj prvi masters: Novak Đoković

U Montrealu počinje Rodžers kup, turnir Masters serije, a najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da ne razmišlja o tome ko je najveći favorit za osvajanje titule na turniru, već samo želi da se što bolje spremi za prvi meč.


- U mojoj glavi je da što više treniram pred prvi meč na tvrdoj podlozi. Igrao sam na travi i šljaci dugo, nisam igrao zvanični meč od Vimbldona. Želja mi je da budem spreman za prvi meč - rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Monteralu.


On je kazao da je igranje u Monteralu poseban doživljaj i to ne samo zato što je tu 2007. osvojio svoj prvi masters, što je, prema njegovim rečima, bio njegov "najveći proboj" i što mu je promenilo život i karijeru.


- Ono što mi doživimo ovde, mislim da ne doživimo ni na jednom turniru... Dolazi hiljade ljudi na treninge nekoliko dana pre početka turnira, pokazuju koliko vole tenis... Za mene je uvek zadovoljstvo biti ovde - kazao je Đoković.


Na pitanje novinara da li očekuje da će se ponovo u finalu sastati s Britancem Endijem Marejem, Đoković je naveo da "nije lepo" govoriti o tome unapred i da je finale "deleko".


- Zadovoljan sam sezonom do sada. Možda je nekoliko mečeva moglo da ode na drugu stranu, kao, na primer, polufinale Rolan Garosa i još nekoliko mečeva, ali ovo je sport. Morate da prihvatite pobede i poraze kao lekciju i da nepredujete u karijeri - rekao je Đoković.


Kanadske novinare zanimalo je i šta Đoković očekuje od duela Srbije i Kanade u Dejvis kupu koji se igra u septembru u Beogradu.


- Igraćemo kući, gde nismo igrali dve godine. Kanada je veoma opasan tim, ali imamo prednost domaćeg terena, možemo da izaberemo podlogu, loptice, ali u Dejvis kupu nema sigurnog pobednika. Dejvis kup izvlači najbolje iz svakog tenisera. Iz mog iskustva, kada sam osvojio to takmičenje, to je bio jedan od najboljih osećaja koje sam doživeo na terenu", rekao je prvi teniser sveta.


Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu turnira Masters serije u Montrealu, dok će u drugom kolu sastati s pobednikom meča između Bernarda Tomića iz Australije i Nemca Florijana Majera.


Rodžres kup počinje u ponedeljek.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online