Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.08.2014.
04:00
vesti A

Ana Ivanović u finalu Sinsinatija!

Srpska teniserka posle trosatne borbe i velikih preokreta savladla Mariju Šarapovu - 6:2, 5:7, 7:5.

Neverovatan meč: Ana Ivanović
 

Ivanovićeva je sada smanila na 8:4 u međusobnim okršajima sa Šarapovom, a u velikom finalu igraće protiv Serene Vilijams, koja je u drugom polufinalu pobedila Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:6, 6:2, 6:4.

Prva dva gema u meču teniserke su lako dobile na svoj servis, a činilo se da će i u trećem biti isto kada je Ana povela sa 40:0. Ipak, u sledećem poenu odservirala je duplu grešku, a ubrzo je Šarapova sjajnim riternima došla i do brejk lopte.

Međutim, Ivanovićeva se izvukla sjajnim servisom, usledio je dug gem, a srpska teniserka poslednji poen dobila je dobrom odbranom i drop šotom za kraj - 2:1.

Dve greške Šarapove forhendom i agresivni riterni Ivanovićeve doneli su našoj igračici dve vezane brejk šanse - drugu je realizovala još jednim dubokim riternom i povela je sa 3:1. Od tog trenutka Srpkinja je dominirala, sjajno je služio servis, a briljantnim riternom oduzela je do kraja seta još jedan servis protivnice.

U drugom setu Ana je nastavila u istom stilu. Bez greške je odservirala za 1:0 u gemovima, a onda je Šarapova na svoj servis povela sa 30:0. Usledila su tri fantastilna riterna Ivanovićeve, ali je Ruskinja uspela da spase prvu brejk loptu. Ana je i kod sledećeg poena sjajno vratila servisa, stekla novu prednost, a Šarapova je duplom greškom izgubila još jedan gem. Publika je uživala u sjajnoj partiji Ivanovićeve, koja je vrlo brzo povela i sa 4:0. Neizvesnot u meč vratio je sudija, koji je kod rezultata 4:0 odlučio da ponovi poen na brejk loptu, iako je bilo očigledno da je poen morao da pripadne Ivanovićevoj. Ana je uzaludno protestvovala, a Šarapova je poklon iskoristila u sledećem poenu - 4:1. Ova situacija kao da je Ruskinju vratila u igru, pa je lako na svoj servis stigla do novog gema - 4:2. Naredni gem bio je dramatičan, vodila je Ana sa 40:0, ali je Šarapova stigla do izjednačenja. Srećom, Ruskinja je u naredna dva poena lopticu izbacila u aut i Ivanovićeva je povela sa 5:2. Tada je zatražila i savet od trenera Dejana Petrovića, svesna da je pobeda vrlo blzu. Šarapova je poznata kao veliki borac, iako je izgubila prvi poen u narednom gemu, uspela je da sačuva prisebnost i stigne do 5:3. Usledila je prava drama, Šarapova je iskoristila drugu brejk loptu i smanjila na 5:4. Ruskinja je nastavila u istom ritmu, a Ana je definitivno izgubila svoju igru. Vrlo brzo Šarapavova je izjednačila na 5:5, pa ponovo napravila brejk i došla u poziciju da servira za set! Neverovatno kako je jedna greška sudije promenila tok meča, mada Ivanovićeva razloge za veliki pad treba da traži u svojoj igri.

Treći set je bio logična posledica dešavanja iz prethodnog. Ana je dobila prvi servis gem, ali je onda zatražila medicinski tajm-aut i Šarapova je lako preokrenula rezultat - 2:1. Ana je uspela da vrati brejk, ali je ponovo na svoj servis odigrala nekoliko loših poena i omogućila protivnici novu prednost. Šarapova je povela sa 4:2, ali je Ivanovićeva uspela da izjednači na 4:4. Međutim, kad joj se ukazala šansa za preokret Ani je ponovo zadrhtala ruka. Napravila je duplu servis grešku, pa izbacila forhend u aut i omogućila Šarapovoj da servira za meč. Nije se, međutim, Srpkinja predavala. Usledio je vrhunac drame, prvo je Šarapova spasila dve brejk lope, ali je Ana onda sprečila protivnicu da iskoristi dve meč-lopte! Osvojila je vredan gem, a zatim ga i potvrdila sigurnim servisom i vođstvom od 6:5. Ana je propustila prvu meč loptu u narednom gemu, ali je drugu iskoristila sjajnim bekhendom.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.08.2014. 09:27
Iskren da budem ovo nisam ocekivao od Ane,eh kada bi nas ovako cesce iznenadjivala,u svakom slucaju sretno protiv one "guzate Serene" u finalu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online