Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.09.2014.
10:36
Beta A

Krunićeva zablistala na US openu: Ponosna sam na sebe!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da je ponosna na sebe i ostvarene rezultate na US openu, gde je u osmini finala izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke.

Fenomenalan turnir za mladu Srpkinju: Aleksandra Krunić ušla je u Top 100 teniserki
 

Krunić, 145. teniserka sveta, u utorak ujutru je u osmini finala poslednjeg
Grend slem turnira u sezoni izgubila od 17. teniserke na WTA listi Azarenke sa 6:4, 4:6, 4:6
.

"Bila sam prilično nervozna u prva tri gema, pre nego što sam osvojila prvi. Uživala sam, ali je bilo teško jer sam igrala na velikom terenu pred mnogo ljudi. Trebalo bi da budem ponosna na sebe. Još je rano za sabiranje utisaka, ali kada budem razgovarala sa svojim timom, biću veoma ponosna na sebe", rekla je Krunić posle meča.

Sa 145. na 91. mesto WTA

Krunić bi od sledećeg ponedeljka trebalo da bude među prvih 100 teniserki na WTA listi, verovatno na 91. mestu.

"Ne želim da računam pre nego što se završi turnir. Cilj mi je bio da do kraja godine uđem među prvih 100. Sada me očekuju turniri u Taškentu, Lincu i Luksemburgu. Ne znam koliko sam novca zaradila na
US openu, već samo da ću platiti na to 30 odsto poreza, a to me čini tužnom", rekla je kroz osmeh Krunić.

"Ovo je bio odličan turnir. Stvorila sam priliku da igram protiv velikih šampiona i da se sa njima takmičim na istom nivou. To je velika stvar i veliki motiv da nastavim naporno da radim. Ako tako nastavim mislim da ću moći da uđem u glavni žreb u Australiji, što mi je bio cilj na početku godine", dodala je ona.

Krunić je rekla da joj je cilj u Njujorku bio da prođe kvalifikacije. Ona je do osmine finala pobedila Poljakinju Katarinu Piter, Amerikanku Medison Kiz i trećeg nosioca Čehinju Petu Kvitovu.

"Došla sam nadajući se da mogu da igram sa teniserkama koje su oko mog ranga. Ali, protiv Medison sam videla da mogu da igram dobro sa igračicom iz prvih 30. Neverovatno sam se osećala kada sam dobila taj duel, a meč protiv Kvitove me je iznenadio. Govorila sam sebi da je ona imala loš dan, da je promašivala, ali kada sam odgledala snimak videla sam da sam radila stvari koje su me iznenadile", rekla je ona.

"Slala sam joj loptice koje ona ne voli. Zadržala sam koncentraciju i ostala mirna. To je neuobičajeno za mene. Nadam se da ću tako nastaviti, pošto je to jedini način da se takmičim protiv vrhunskih teniserki, da ostanem mirna i koncentrisana", dodala je reprezentativka Srbije.

Krunić je istakla da još mora da radi na svojoj igri. "Morate sve da uklopite, pogotovo u važnim trenucima, kao što je bilo u meču protiv Azarenke. Ona je zbog toga dvostruka pobednica Grend slem turnira i bila je prva teniserka sveta - ona ne igra 'dropšot' kada je izjednačenje. Moram da radim na sebi, ali nisam razočarana zbog poraza od Viktorije Azarenke, već što sam u pojedinim trenucima pustila da mi emocije budu jače nego što bi trebalo", rekla je ona.

"Vika mi je rekla da sam dobro igrala i da sam sjajna teniserka. Mnogo znači kada vam takva teniserka kaže da imate lepu budućnost. Moram da nastavim da radim, da dođem do glavnog žreba u Australiji i da ne trošim mnogo snage na kvalifikacije", dodala je 19-godišnja teniserka.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.09.2014. 15:51
Nemoj da se razmisljas da li i kad da budes ponosna ucinkom. Ovo je veliki vetar u jedra za tebe, iskoristi ga. Sto kazu, bilo da mislis da mozes, ili da ne mozes - u pravu si.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online